avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coeficienti salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coeficienti salariu minim pe economie

In HG 1225/2011 se precizeaza ca incepand cu data de 01 ianuarie 2012 salariul minim brut va fi de 700 lei dar nu se precizeaza nimic de coeficientii pentru cei cu studii superioare. Mai exista acesti coeficienti, care este salariul minim pentru 2012 pentru cei cu studii superioare si in ce lege sau GH este precizat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 30 Decembrie 2011
Coeficentii de ierarhizare nu au fost niciodata reglementati printr-un act normativ.

Acesti sunt reglementati fie de ccm aplicabil angajatorului , fie in reg.intern al acestuia .. in caz contrar, angajatorul nu este obligat sa aplice astfel de coeficientii prevazuti in documente care nu ii sunt aplicabile.
Cred ca contractul colectiv de munca numai este valabil. Titlul actului era : Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010, ciudat ca in textul actului scrie cand intra in vigoare dar nu scrie cand se abroga.. Nu sunt jurist dar am crezut ca e tot un act normativ, daca apare in monitorul oficial .
Din cati contabili cunosc majoritatea numai aplica regula :coeficientii de ierarhizare inmultit cu salarul minim cum era pana in 2010.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
gogabi, utilizator
Scrie in cuprinsul CCMN data cand inceteaza ... nu este un act normativ, dar are puterea unui astfel de act ... el reprezinta legea partilor ... este problema contabilor care aplica un act care nu mai este in vigoare ...

gogabi a scris:


Din cati contabili cunosc majoritatea numai aplica regula :coeficientii de ierarhizare inmultit cu salarul minim cum era pana in 2010.


putin off ....
Poate pun mana sa citeasca si legislatia muncii, nu doar cea fiscala.... Va se documenteze despre Regulamentele societatilor la care tin contabilitatea, sau despre contractele aplicabile...
Am scris "numai aplica" adica nu aplica coeficientul 1.2 sau 2 , bine oricum majoritatea nu cunosc legislatia muncii asa cum spuneti. Eu fiind informatician fac modificarile in softul de salarizare, multi clienti (cabinete de contabilitate) pe mine ma intreaba orice ce tine de salarii, probabil se gandesc ca sunt la zi cu legislatia. Nustiu poate e devina si volumul de munca, avem cabinete de contab. la care cam 2 persoane tin contabilitate pt. 30 de firme.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
gogabi, utilizator

Alte discuții în legătură

Hg nr.1225/2011 - salariul minim brut pe economie Cornel  Vasile Cornel Vasile Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 922/2011 Hotarare nr. 1225 din 14 decembrie 2011 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat ... (vezi toată discuția)
Coeficienti salarizare 2012 BIANCA IRINA BIANCA IRINA privind salariu minim brut pe tara din 2012 de 700 lei lunar, intrebarea mea este daca mai sunt actuali coeficientii de salarizare ce erau prevazuti in ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru persoane cu studii superioare AncaDDD AncaDDD Buna ziua, Sunt foarte nelamurita intr-o problema si poate ma ajuta cineva. Sunt angajata pe un slariu net de 973 ron. Stiu clar ca salariul minim net ... (vezi toată discuția)