avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 221 din 2 iunie 2009 privind condamnarile cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 221 din 2 iunie 2009 privind condamnarile cu caracter politic si masurile administrative asimilate acestora, pronuntate in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989

Ma numesc Zinca Florin sunt din Alba Iulia, bunicul meu a fost prizonier de razboi in perioada 23.08.1944 - 02.08.1948, in URSS, acesta a decedat in 1998.....
Bunica care, traieste poate solicita daune morale, in baza LEGII nr. 221/2009 ????
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 11:56, 29 Decembrie 2011
conform legii 221 nu, insa poate sa incerce conform dreptului comun
Este o lupta dificila in instanta pentru solicitarea unor astfel de daune. Statul nu prea este incantat sa dea bani unor oameni in varsta si care au suferit in trecut. De ceea a fost facuta legea 221 atat de prost, intocmai sa fie dificila solicitarea unor sume de bani. In lege nu au dorit sa prevada despagubiri si pentru prizonierii de razboi. Puteti incerca pe drept comun insa nu va faceti sperante mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 si pentru prozonierii de razboi ? allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Prevederile legii 221/2009 statueaza ca [i]\"Prezenta lege se aplică şi persoanelor [b]cărora le-au fost recunoscute drepturile prevăzute de ... (vezi toată discuția)
Despre legea 221, art 5 polooradea polooradea Buna ziua. Bunicul meu a fost prizonier de razboi, timp de 8 luni, din 26 martie 1945. Conform legii, bunicul (care e in viata) poate sa ceara anumite ... (vezi toată discuția)
Prizonier de razboi - compensatii materiale Doru D. Doru D. Bunicul meu a fost luat ca prizonier de razboi in 1944 de catre armata rusa. Dupa 4 ani de munca silnica in Siberia a fost eliberat. A decedat in 1986. Doresc ... (vezi toată discuția)