avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită in prag de executare silita; mai multi creditori
Discuție deschisă în Executare silită

in prag de executare silita; mai multi creditori

am facut mai multe credite la bancile din romania,in2007,cand salariul de atunci imi permitea sa le achit la timp,si sa duc o viata decenta.in 2011,salariul mi s-a diminuat cu 80%,am pierdut locul de munca,iar recent,m-am reangajat pe salariul minim pe economie,500lei/luna.la toate bancile cu care am un contract de imprumut/cu ipoteca,am depus cereri si dosar cu documentele solicitate de ei,pentru restructurare/reesalonare credit.pentru ca nu am primit raspunsuri de refuz sau aprobare a solicitarii de reesalonare/restructurare,dar primesc in continuare somatii pentru neplata ratelor scadente,va rog sa ma ajutati cu sfaturi pe procedura de executare silita,avand in vedere ca intre aceste credite,exista si credit cu ipoteca, iar pe singura proprietate evaluata la 26.000euro,exista si un sechestru asigurator pentru datorii neplatite pentru firma la care am fost administrator si a intrat in insolventa(fara lichiditati sau bunuri evaluasile).sunt convinsa ca nu sunt unicul caz de acest gen,si ca exista deja proceduri pe instanta si in rutina juridica,astept sfaturi competente,si promit ca voi avea decenta necesara de a ignora mesajele "de bine"ale sfatuitorilor bine intentionati,care pierd timpul emitand pareri si sfaturi gratuite,fara a fi in vreun fel de folos celor care chiar au probleme serioase dar nu isi pot permite onorariul unui avocat.cu deosebit respect pentru acest forum si cei ce se implica in ajutorul celor care il solicita,si sarbatori cu bine tuturor.
Cel mai recent răspuns: homeiulia , utilizator 11:37, 11 Ianuarie 2012
Cu privire la creditele bancare pe care le aveti si pentru care ati depus documente pentru pentru reesalonare insa nu ati primit nici un raspuns, solicitati in scris bancii respective sa va formuleze un raspuns. Motivati cererea dvs. prin faptul ca aveti nevoie de un raspuns urgent dat fiind ca primiti somatii de plata.
de executa va vor executa daca doresc asta.puteti sa mai trageti de timp formuland contestatii la executare dar care se timbreaza.
Multumesc frumos.la multi ani tuturor,si un an nou cu bine.
av.antoanelageaman a scris:

de executa va vor executa daca doresc asta.puteti sa mai trageti de timp formuland contestatii la executare dar care se timbreaza.


Se timbreaza cu taxa de 194 lei, plus 0.3 lei timbru judiciar.
pentru suspendarea executarii este necesara plata uneicautiuni de 10% din creanta, cred ca la asta se referea dna avocat.

Contestatiile la executare nu va vor ajuta prea mult in situatia dvs. Aveti niste datorii pe care trebuie sa vi le platiti. Nu le platiti, sunteti executata silit. o sa va fie executate silit inclusiv actiunile, partile sociale, dividendele detinute in alte firme. Sunt sigur insa ca ati pus ceva deoparte, pe numele altor persoane. Asa fac toti cei ce nu reusesc in afaceri.
Daca nu veti dovedi Bancii/Bancilor ca aveti din ce plati ratele, nu aveti nicio sansa de resalonare.
multumesc tuturor pentru raspunsuri.cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intimpla in cazul in care nu achit creditul la banca? 69lac 69lac buna,am un credit de 110mil.si nu mai am posibilitatea sa-l achit.Am platit din el dar nu am de unde sa mai dau,ce se poate intampla?multumesc de raspuns:) (vezi toată discuția)
Restante banci dritaS dritaS am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Datorie banca, amenintari de la recuperatori delfinas delfinas Buna ziua! Problema mea e ca a multor altora. Urand creditele, dar fiind nevoita de situatie, am luat un credit de 17500 lei, pe 10 ani. Pana anul trecut am ... (vezi toată discuția)