Buna ziua.intrebarea mea este urmatoarea:
-eu in septembrie 2008 mi am cumparat o masina, provenienta Germania, de la un cetatean care o aduse-se de acolo.am platit taxa, iar dupa 4-5 luni am vandut masina, unei rude.pot samai recuperez taxa?
-daca eu imi recuperez taxa, persoana respectiva va fi obligata sa plateasca taxa de prima inmatriculare sau doar in momentul in care o va vinde, persoana care o va cumpara va fi obligata sa plateasca taxa (dupa Ordonanta privind calcularea taxei auto, care va intra in vigoare in 2012)?
Pentru recuperare diferenta intre suma achitata si actuala taxa,demarati procedura care consta in cerere catre DGFP,asteptare 30-45 de zile
In caz de raspuns negativ ,formulati plangere la Tribunalul competent domiciliului dvs
In baza hotararii irevocabile pronuntata de tribunal sau curte de apel,urmeaza sa va recuperati diferenta de suma
eu nu as vrea diferenta de banii, ci valoarea reziduala, asa cum rezulta din OUG 50/2008.
Daca probabil nu voi avea mari sorti de izbanda cu acest demers o sa solicit diferenta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa!
costicul
O firma a facut un credit pe termen lung la o banca si si-a achizitionat un autoturism in mai 2007. A platit taxa de prima inmatriculare. Mai o poate recupera ? (vezi toată discuția)