avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale RADIERE AUTO
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

RADIERE AUTO

:))Cu sitma si urari de LA MULTI ANI!

Am 2 intrebari re. la ultima "regelementare"a taxei auto :
1. daca radiez masina se mai plateste aceasta prea-minunata taxa ?X-(
Inteleg ca inca NU s-a promulgat legea.......
2. poate fi evitata aceasta taxa SUPRA-ABUZIVA prin folosirea unei procuri notariale incheiata pe termen nedefinit intre "vanzator" si "cumparator"?:O
(ideea e sa nu dea si pt. asa ceva OUG "de interdictie"- ar fi ANTICONSTUTIONAL,
dar CE mai e CONSTITUTIONAL in Romania? :((
Cu multimiri anticipate !
PS Am folosit ghilimele pt ce ar fi de fapt NORMAL #-o pt cei normali ...
Cel mai recent răspuns: ChivutaVoinea , utilizator 17:37, 17 Ianuarie 2012
Taxa auto se recupereaza cu usurinta in instanta. Nu este nevoie sa platiti la inmatriculare, faceti cerere de scutire la inmatriculari, ei dau raspuns negativ (evident) iar apoi mergeti in instanta.
Pana la intrarea in vigoare a noii legi, sunt aplicabile dispozitiile OUG 50/2008 care sunt discriminatorii si nelegale. Daca dvs doriti sa instrainati un autoturism acum, cumparatorul nu va trebui sa achite taxa daca masina este inmatriculata in Romania si la momentul inmatricularii nu ati fost obligat sa platiti taxa, iar daca taxa a fost deja platita de dvs, chiar daca instrainati masina puteti sa recuperati aceasta suma de bani printr-un proces in instanta.
Ipoteza inmatricularii fara plata taxei se poate de asemenea, cat mai este in vigoare aceasta lege nelegala, daca ati achizitionat un autoturism din strainatate si vreti sa il inmatriculati in Romania. In acest caz trebuie sa cereti serviciului de inmatriculari, inmatricularea fara plata taxei; ei vor da un raspuns negativ si acest raspuns il veti contesta in intastanta.
Pana nu se publica in Monitorul Oficial noua lege a taxei auto nu stim ce va prevedea si daca vor fi mai fi cazuri de nelegalitate.
alinaborza a scris:


Pana nu se publica in Monitorul Oficial noua lege a taxei auto nu stim ce va prevedea si daca vor fi mai fi cazuri de nelegalitate.


Si pana nu sunt publicate si normele de aplicare ale modificarii la lege,care conform art 12 din lege,ar trebui publicate in termen de 30 de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial al Romaniei

1. daca radiez masina se mai plateste aceasta prea-minunata taxa ?


Daca dvs. radiati auto prin vanzare, cumparatorul va achita taxa de inmatriculare.

2. poate fi evitata aceasta taxa SUPRA-ABUZIVA prin folosirea unei procuri notariale incheiata pe termen nedefinit intre "vanzator" si "cumparator"?


Cred ca o sa se procedeze ca in cazul masinilor inmatriculate lin Bulgaria. Se va efectua vanzarea auto, printr-un act, fara a se proceda la reinmatriculare. Auto va ramane in continuare in posesia legala a vanzatorului
Vanzatorul va face o procura cumparatorului pentru utilizarea autovehiculului, exonerarea de plata eventualelor sanctiuni a vanzatrrului si chiar de instrainare.
Va multumesc!

Ca sa fiu mai explicit:
- am o masina veche dusa la o cunostiinta intr-o comuna -> pe asta vreau sa o radiez.
- am in intentie sa cumpar una pt fiul meu si apoi una pt mine- ambele s-h.
Deci ,
- pt ce pe care o radiez NU platesc "taxa" -asa inteleg- corect?
- pt cele 2 care intentionez sa le cumpar - > fac cerere, se respcinge, si ma duc in instanta, etc......si astept... "recuperarea" (sau alegerile, etc) :((

Alte discuții în legătură

Taxa auto ghe_elena ghe_elena Am o masina adusa din Germania pe care vreau sa o inmatriculez in Romania.Din cate am citit aceasta taxa a fost anulata printro lege promulgata de Traian ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara plata taxei de poluare, circulatie pe drumurile publice DMX DMX Buna seara! In octombrie 2011, am achizitionat o masina inmatriculata in romania dar inainte de 2007. Am intocmit contractul de vanzare cumparare pentru ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in spania simonasobis simonasobis Buna tuturor. Am si eu niste nelamuriri cu privire la inmatricularea unei masini. Speta este urmatoarea : masina este inmatriculata in Spania. As dori sa o ... (vezi toată discuția)