avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelamurire.....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelamurire.....

Inainte de a deceda tatal meu a avut datorii la intretinere si ca urmare a acestui lucru Asociatia de Locatari l-a dat in judecata.Tatal meu a decedat la sfarsitul lunii aprilie.Eu pana la 15 mai am achitat toate datoriile la intretinere.Ce este surprinzator este ca dupa doua citatii pe care nu le-am onorat am decis astazi sa ma prezint la Judecatorie ,o data cu primirea celei de-a tria citatii.L-am informat pe dl.judecator ca datoriile au fost achitate inca din urma cu trei citatii (primul termen in care eu am fost introdusa drept mostenitoare a fost 16 iunie 2008,deci ulterior achitarii restantelor).Data viitoare am sa prezint chitantele constatatoare.Dar am o nelamurire.Avocata Asociatiei spunea ceva de niste cheltuieli de judecata.Mi-e personal mi se pare ilogic!!!!Ce spuneti de aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: georgelgica , utilizator 14:49, 20 Octombrie 2008
Nu e ilogic si o sa va spun de ce. Dvs. sau tata ati achitat datoria dupa actionarea in judecata. Asadar, asociatia a angajat un avocat care sa ii reprezinte interesele. Dvs. va trebui sa suportati si onorariul acesta, reprezentand cheltuielile de judecata.
judecatorul , potrivit codului de procedura civila , va admite solicitarea avocatei cu privire la acest capat de cerere .
Cheltuielile de judecată reprezintă sumele de bani pe care trebuie să le suporte părţile în legătură cu activitatea lor procesuală şi se compun din:
- taxele judiciare de timbru şi timbrul judiciar;
- sumele cheltuite pentru administrarea probelor;
- sumele cheltuite pentru deplasarea părţilor şi martorilor la instanţă, eventual şi cazarea lor;
- onorariile avocaţilor şi experţilor;
- sumele plătite pentru deplasarea instanţei cu ocazia cercetării locale;
- salariul cuvenit părţilor sau martorilor pentru ziua când s-au deplasat la instanţă şi pe care nu l-au încasat de la locul de muncă.
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată.
Primul termen de judecata a fost fixat inainte de deces sau dupa? Datoriile le-ati achitat inainte sau dupa primul termen de judecata?
Va trebui sa reveniti cu mai multe amanunte.
Exista sanse "sa scapati" de plata cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata aditz aditz Buna ziua! Am si eu o intrebare. La cat se ridica cheltuielile de judecata in cazul unui proces intentat de angajator angajatului pentru recuperarea unor ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata dislexic dislexic buna ziua! pentru o cerere de divort intentata la judecatorie, fara cheltuieli cu martori, avocati, interpreti, experti etc. cam la ce suma ar ajung ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere docatalin docatalin Buna ziua, am lucrat la o societate comerciala in calitate de manager zona iar aceasta m-a concediat pe motive neimputabile mie. Am introdus contestatie la ... (vezi toată discuția)