avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declatii mincinoase
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declatii mincinoase

buna seara.cazul meu suna cam asa: in urma unui eveniment rutier am ramas fara permis si am luat si amenda pe nedrept.am facut contestatie si dupa 1 an am catigat procesul.celalalt sofer a avut un martor care a facut o declaratie falsa.intrebarea mea este:instanta se va sesiza singura asupra acestor detalii sau trebuie sa deschid alt proces pt ca acesti oameni sa fie pedepsiti?nu vreau sa faca rau si altor persoane,nu vreau sa treca nimeni prin ce am trecut eu.mentionez ca in instanta am obtinut doar anularea pv insa nu vreau ca vinovatul sa scape nepedepsit.va multumesc

Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
nicusor78, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicusor78 , utilizator 19:26, 22 Martie 2012
Instanta nu se va sesiza singura.
Trebuie ca dvs. sa faceti plangere la parchet impotriva martorului pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.
daca as deschide un nou proces si as cere daune morale,as avea vreo sansa sa castig?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juramant in instanta buniculmiti buniculmiti Pun urmatoarea problema.Am un proces cu o societate de asigurari pentru un accident si care accident nu este recunoscut de aceasta societate.Soferul vinovat ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
Respingerea afirmatiilor considerate ca nesincere in calitate de martor in proces civil mihai0888 mihai0888 Buna ziua ! Am fost martor intr-un proces civil o plangere contraventionala datorita faptului ca am vazut un eveniment rutier soldat cu pagube materiale,am ... (vezi toată discuția)