avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu datorii

Am citit pe site un mesaj si nu mi vine a crede. Este adevarat?
O persoana care are o firma X are datorii la finante si sa spunem la furnizori poate infiinta o alta firma la care el sa fie asociat unic? Este permis chiar daca dansuladica firma are datorii? Sau poate suspenda acea firma pe o perioada de 1 -3 ani si isi poate infiinta o alta firma care sa aiba activitate?

Cel mai recent răspuns: mona_lisa , utilizator 21:10, 5 Ianuarie 2012
da, se poate. insa si fiscul poate atrage raspunderea solidara a asociatilor firmei cu datorii in conditiile art 27 cpf.
mona_lisa a scris:
O persoana care are o firma X are datorii la finante si sa spunem la furnizori poate infiinta o alta firma la care el sa fie asociat unic? Este permis chiar daca dansuladica firma are datorii?

DA poate infiinta o alta firma la care poate sa fie asociat unic, ... mai mult ...firma respectiva poate infiinta inca o firma, la care pot detine parti sociale atat asociatul persoana fizica cat si una dintre firmele lui.
Eheee ... se fac multe d'astea.

Pai si cu datoriile respectivului cum ramane? i se imputa celeilalte firme pe care o deschide?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe bunuri mobile de la finante Scortzishor Scortzishor Buna ziua, sunt asociat si administrator impreuna cu o alta persoana intr-o firma SRL, nu mai am practic nici o treaba cu firma de 2 ani de zile (ne-am ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala in urma datoriilor la stat Scortzishor Scortzishor Buna ziua, sunt asociat si administrator la un SRL, alaturi de inca o persoana cu aceleasi calitati (asociat si administrator). De cativa ani ne-am cerat ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)