avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTESTATIE PROCES-VERBAL
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTESTATIE PROCES-VERBAL

Buna ziua.in data de 13.10.2008 am fost oprit in localitate unde viteza maxima era de 50km/h de un echipaj de la politia rutiera care mi-a adus la cunostinta faptul ca am fost inregistrat de aparatul radar( masina politiei fiind in miscare si deplasandu-se pe sensul invers in care circulam eu) cu viteza de 103km/h.Au zis ca o sa-mi retina permisul ptr 90 de zile,dar neavand permisul si buletinul la mine nu le-am dat.Mi-au cerut datele personale si au zis ca in termen de 5 zile sa predau permisul la sediul politie rutiere...mi-au intocmit proces-verbal in care este mentionata fapta pentru care am fost oprit.Astazi 16.10.2008 am predat permisul.Vreau sa va cer ajutorul, daca se poate sa-mi spuneti daca are rost sa fac contestatie si daca este adevart faptul ca radarele din Romania NU sunt omologate pentru a fi puse pe masinile de politie care se deplaseaza(ele trebuie sa fie stationate) si inregistreaza viteza automobilelor.Care este marja de eroare ale aparatelor radar.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 19:22, 17 Octombrie 2008
1.in caz de castigul IPJ-ului se vor aplica sanctiunile din p-verbal si nici vreo alta sanctiune complementara

2.unele procese pot dura mai mult,altele mai putin,importanta este solutia care se da si atunci puteti aprecia daca a meritat timpul pierdut sau nu

3.procesul se poate judeca si in lipsa dvs conform art 242,alin.2 din C.proc.civ,de altfel recomandat este sa si specificati in plangerea de anulare ca judecarea sa se faca si in lipsa dvs in cazul in care nu veti fi prezent la termenele de judecata ptr a nu va trezi ca procesul a fost suspendat din acest motiv.Totusi ar fi bine sa va prezentati la cateva termene ptr a va sustine plangerea,astfel judecatorul ar avea o viziune mai ampla la cele petrecute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pt verificarea metrologica mikutzaaa20 mikutzaaa20 buna! duminica pe data de 21 mi-a fost retinut permisul pt viteza,era restrictie d 50 si eu aveam 104.fiind incepatoare si avind permisul p 8 luni nu am stiut ... (vezi toată discuția)