avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se respecta codul muncii???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se respecta codul muncii???

Buna dimineata.
Am initiat un litigiu de munca datorita faptului ca am fost concediat ilegal(fara sa existe un referat, fara sa se faca o cercetare disciplinara, dar am fost suspendat si ulterior concediat disciplinar) acest fapt demonstrandul cu inscrisuri si martori.
In pofida faptului ca angajatorul nu s a prezentat la nici un termen si nici nu a trimis instantei documentele cerute, instanta a hotarat ca imi admite contestarea concedierii in parte si nu mi a aprobat sa m i se plateasca salariul aferent lunilor de la suspendare la solutionarea litigiului(art78_1-CM) si nici sa m i se plateasca daune morale...
Acum vin si intreb: Se poate ca angajatul sa fi EVOLUAT la stadiul de SCLAV, iar angajatorul sa fie STAPAN DE SCLAVI si sa aiba o influenta asa mare asupra justitiei? :(
Cel mai recent răspuns: Valentin_sandu1969 , utilizator 00:56, 3 Ianuarie 2012
probabil ca actiunea este prost formulata sau nu ati avut un aparator al intereselor dvs in instanta
Cred ca ar trebui sa ne dati mai multe detalii despre situatia dvs ... ce ati solicitat instantei si ce a decis aceasta ..
Parerea mea este ca undeva este o greseala. Mergeti pe caile de atac.
Am cerut sa m i se plateasca salariile aferente lunilor de cand am fost suspendat pana la solutionarea litigiului (aprox. 7 luni) si plata unor despagubiri morale...nu am specificat suma si reabilitarea in REVISAL si m i s a admis numai reabilitarea in REVISAL
Daca nu ati specificat suma , atunci instanta nu poate sa decida din propria initiativa ... potrivit art.112 C.proc.civ., cererea de chemare în judecată va cuprinde, printre altele si obiectul cererii şi valoarea lui, după preţuirea reclamantului, atunci când preţuirea este cu putinţă. .

Textul impune si o evaluare a obiectului cererii ori de câte ori acest lucru este posibil, obligaţie ce revine reclamantului, însă în doctrină sec admite că pârâtul sau instanţa poate contesta valoarea indicată de reclamant. În această situaţie, valoarea obiectului cererii va fi determinată de instanţă pe baza probelor prezentate de părţi, putându-se dispune şi efectuarea unei expertize .....

Alte discuții în legătură

Sentinta civila-plata drepturilor salariale campionul2001 campionul2001 \\\'\\\'Prin cererea ....cheama in judecata pe parata ...solicitand obligarea acesteia la plata drepturilor banesti cuvenite pentru zilele lucrate si plata ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca / drepturi banesti Adrian_gda Adrian_gda Buna seara tuturor membrilor si cititorilor prezentului forum. situatia cu care ma confrunt este urmatoarea, sotia mea a incheiat un contract de munca in prima ... (vezi toată discuția)
Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)