avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducãtor autorizat fãrã activitate
Discuție deschisă în Traduceri

Traducãtor autorizat fãrã activitate

Buna ziua,
Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei din 2008 dar nu am profesat in acest sens, nu am avut niciodata venit de pe urma acestei activitati. Nu am emis chitante.Mentionez ca sunt si salariata in acelasi timp.
Exista vreo taxa sau plata catre stat pe care ar trebui sa o iau in considerare?

Va multumesc pentru raspuns.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:59, 19 Ianuarie 2012
daca nu ati realizat venituri din profesia de traducator si nu ati profesat niciodata nu aveti obligatii de plata.
ruxandram a scris:

Buna ziua,
Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei din 2008 dar nu am profesat in acest sens, nu am avut niciodata venit de pe urma acestei activitati. Nu am emis chitante.Mentionez ca sunt si salariata in acelasi timp.
Exista vreo taxa sau plata catre stat pe care ar trebui sa o iau in considerare?

Va multumesc pentru raspuns.
Cu stima

Confirm cele mentionate de domnul Huzum si as adauga, pentru viitor, daca doriti sa profesati in baza autorizatiei va trebui sa procedati conform capitolului "Obligatii" dupa cum se specifica in informatiile privind calitatea de interpret si traducator:
1. Potrivit art. 61 din lege: Interpreţii şi traducătorii autorizaţi sunt obligaţi să solicite, în termen de 60 de zile de la data autorizării, luarea în evidenţă la tribunalul în circumscripţia căruia domiciliază. Precizăm că termenul de 60 de zile reprezintă un termen de recomandare, traducătorii şi interpreţii autorizaţi putând îndeplini această obligaţie şi după expirarea termenului legal. Traducătorii şi interpreţii autorizaţi nu pot desfăşura activităţi de traducere şi interpretare până la îndeplinirea obligaţiei de înregistrare.
2. Conform aceleiaşi prevederi legale, interpreţii şi traducătorii autorizaţi au obligaţia să notifice emitentului autorizaţiei (Ministerul Justiţiei), în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, orice schimbări ale situaţiei lor în urma cărora condiţiile de acordare a autorizaţiei nu mai sunt îndeplinite.
3. De asemenea, în cazul în care interpreţii şi traducătorii îşi schimbă numele, domiciliul, reşedinţa sau numărul de telefon, au obligaţia să aducă la cunoştinţă această situaţie, în termen de 60 de zile de la data modificării, Ministerului Justiţiei şi tribunalului unde sunt luaţi în evidenţă.
Până la data îndeplinirii celor trei obligaţii, interpreţii şi traducătorii nu pot desfăşura activitatea de traducător şi interpret.

[ link extern ]
Sarbatori fericite!
L.C.

Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
In afara de declaratiile privind veniturile realizate si estimate,ce alte plati si declaratii trebuie depuse? Eu sunt traducator autorizat din 2007, nu am avut venituri, am raportat totul pe 0 si sunt si salariata.
Procedati la fel ca si pana acum.
Poate sunteti la curent ca incepand din 2011, PFA trebuie sa depuna si D392 (A sau B) pana la data de 25 februarie. Astfel, pentru acest an, chiar daca se va completa cu "0", aceasta trebuie depusa si de PFA-urile care nu au activitate.
Detalii despre aceasta declaratie gasiti aici:
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator- impozit cristhalia85 cristhalia85 Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392b mihaela_iva mihaela_iva Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: lucrez de 10 ani ca traducator autorizat si pana in acest moment codul meu de identificare fiscala a fost CNP. ... (vezi toată discuția)