am luat amenda pt neacordare de prioritate pietonilor, cu suspendarea permisului de conducere 30 zile in data de 14dec.. Am contestat in 16 dec, dar nu stiam de "certificatul de grefa" prin urmare nu am ridicat de la politie PERMISUL de conducere. Dovada de circulatie provizorie a expirat in 29dec si STIMABILII nu lucreaza pana in 3 ianuarie. Asteptand sa pot ridica permisul, nu am dreptul sa conduc, prin urmare ispasesc 5 zile din pedeapsa.
In cazul in care pierd procesul ... se tine cont de aceste 5 zile?
Daca vreau sa renunt la plangere ... se respecta sanctiunea din procesul verbal de constatare?
Daca pierd procesul, la ce sume se ridica cheltuielile de judecata?
Daca informati instanta de judecata despre renuntarea la actiune,instanta la primul termen va pronunta solutie
Prin nejudecarea cererii dvs,sanctiunile dispuse de autoritatea care a intocmit PV de contraventie raman valabile
In situatia in care intentionati sa solicitati instantei de judecarea renuntarea la actiune,nu se mai pune problema castigarii sau pierderii procesului
La prima infatisare in proces va faceti cunoscuta intentia si instanta va va da solutia. In mod normal calculul celor 30 de zile se va face de la data hotararii instantei. Consider ca v-ati facut gresit calculele in acest gaz si mai mult veti pierde decat sa castigati ceva.
Nu retrag plangerea ... nu imi scot nici permisul (adica ramane la Politie) ... recuperez permisul dupa cele 30 zile de suspendare ... si ajungem la proces.
Daca pierd ... mi-l mai suspenda odata?
Iar daca castig ... ce castig de fapt?
~~~~~~~~
daca retrag plangerea ... in ce stadiu trebuie sa fie dosarul meu, pentru ca sa "beneficiez" de sentinta politistului.
Am luat amenda in 14dec ... contestatie in 16dec. Dovada din 14-29. Suspendare din 30.12.2011-29.01.2012 ...
Daca retrag plangerea in data de 03.01.2012 ... cum se calculeaza suspendarea?
30 zile de la retragerea plangerii ... sau 30 zile de cand intra suspendarea politistului?
Nu puteti sa renuntati la judecata unei cauze inainte de primul termen de judecata si aceasta "renuntare" sa produca efecte. Potrivit art. 246 Cod procedura civila, puteti sa renuntati la judecata fie verbal, in fata instantei, fie prin cerere scrisa.
Renuntarea la judecata se constata de instanta judecatoreasca, care pronunta o incheiere in acest sens. Pana nu a constatat instanta ca ati renuntat la judecata si pana nu a trecut si termenul de recurs de 15 zile in care poate fi atacata incheierea, nu exista renuntare.