avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In cat timp de la emitere trebuie sa expedieze casa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In cat timp de la emitere trebuie sa expedieze casa sectoriala de pensii decizia de pensie beneficiarului?

ca fost militar am primit la 30.12.2011 o decizie de revizuire a pensiei datata la 7 decembrie 2011 care este justificata de casa de pensii in baza oug 1/2011.Mentionez ca pe plic exista ca data de predare la posta,29.12.2011.Indrasnesc sa intreb daca este stabilit intr-o lege in ce termen de la emitere se inainteaza o asa zisa decizie de revizuire "beneficiarului". Doresc sa aflu baza legala.
va multumesc si va doresc sarbatori fericite.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:34, 31 Decembrie 2011
Art.106 alin.4 din Legea nr.263/2010:
Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunica persoanei care a solicitat pensionarea, in termen de 5 zile de la data emiterii.
Actul ad-tiv se trimite beneficiarului.
Corespondenta respectiva trebuie sa aiba pe plic apostilarile specifice expeditorului/destinatarului.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
eraz, utilizator
Daca este vorba despre o decizie de revizuire emisa conform OUG nr. 1/2011, termenul de comunicare este de 30 de zile de la data emiterii. In cazul dvs. casa sectoriala de pensii a respectat acest termen. Temeiul legal - art. 21, alin. (2) din OUG nr. 1/2011.
Art. 21
............................
(2) Deciziile de pensie revizuite se comunica beneficiarilor, in termen de 30 de zile de la data emiterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Daca dupa ce ai depus dosarul pentru somaj si dupa doi ani de luat somajul ai facut si dosarul de pensie si acesta este corect intocmit si indeplineste toate ... (vezi toată discuția)
Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Trecut in rezerva cu drept de pensie de 5 luni, dar fara decizie si fara pensie benescu benescu Am fost militar, am solicitat in conditiile legii trecerea in rezerva cu drept de pensie, solicitarea fiind avizata favorabil incepand cu data de 01.10.2011. ... (vezi toată discuția)