avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autorizare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autorizare pfa

Vreau sa imi fac PFA, am fost la Registrul Comertului pentru rezervarea de nume, pana aici nu au fost probleme insa mi-u dat o lista cu documente necesare pt inregistrare si aici am ceva nelamuriri.
1. fotocopie certificata olograf de catre titular privind conformitatea cu originalul e acelasi lucru cu copia xerox dupa un anumit document iar pe fiecare pagina xeroxata scrii de mana " conform cu originalul" si te semnezi?
2. documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional in copie legalizate. aici am cea mai mare nelamurire, eu stau in casa socrilor mei, la casatorie acestia m-au luat in spatiu iar documentul a fost facut la primarie( contract de comodat??) zilele trecute am fost la primarie si mi-au spus ca acest contract de comodat tb facut la notar public daca am nevoie pt PFA. Intrebarea mea era de genul, care sunt aceste documente care atesta drepturile de folosinta si daca acest contract de comodat tb facut la notar?
astept un raspuns cat mai concret dar va rog nu in termeni juridici :)
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:02, 30 Decembrie 2011
1. raspunsul este da... este o copie xerox pe care scrieti cu mana dvs conform cu originalul va scrieti dupa aia numele in clar si va semnati.
2. da, contractul de comodat trebuie sa fie incheiat intre socrii dvs si PFA ul ce urmeaza sa il infiintati iar contractul poate fi facut fie la notar fie la avocat.. cand depuneti actele la registrul comertului depuneti si copie de pe actele de casa ale socrilor.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se alcatuieste un pfa ioan_popescu_1967 ioan_popescu_1967 as dori sa deschid un pfa si nu stiu ce imi trebuieste pentru aceasta (vezi toată discuția)
Deschidere pfa- (frizerie) Secundanatura Secundanatura Buna ziua. Sunt interesat sa deschid o frizerie si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Am auzit ca cea mai potrivita forma este PFA, ... (vezi toată discuția)
Pfa inspector resurse umane terezbarbu terezbarbu Buna ziua, am urmat cursul de Inspector de Resurse Umane. Pe baza diplomei obtinute pot sa ma autorizez ca PFA. Care sunt pasii pe care trebuie sa-l parcurg? ... (vezi toată discuția)