avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare pers fizica asociat in firma in insolventa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare pers fizica asociat in firma in insolventa

Unul dintre creditori - furnizor a inceput executarea silita pe persoana fizica , desi societatea si-a deschis recent insolventa la cererea proprie cu propunere de plan de reorganizare. Creditorul respectiv urmeaza sa fie propus in planul de reorganizare cu plati prin care sa-si recupereze integral creanta. Poate fi contestata executarea pe motivul ca aceasta este prematura, datorita faptului ca societatea va depune plan de reorganizare si creditorul respectiv isi va recupera integral creanta in cadrul planului ? Mentionez ca titlul executoriu obtinut de creditor este indreptatit conform contractului semnat de societati , unde asociatii sunt garanti cu bunurile personale.

Stiu propbabil ça légal are dreptate, insa doresc sa stiu daca o contestatie din partea mea pentru motivele aratate mai sus ar avea succes , avand in vedere perioada scurta de la deschiderea insolventei, creanta este destul de recenta, max 30-45zile si faptul ca societatea are intentii reale si posibile de a-si achita datoriile fata de creditorul respectiv.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:25, 30 Decembrie 2011
da, contestatia dvs are sanse de succes...invocati prematuritatea actiunii
avocatPetre a scris:

da, contestatia dvs are sanse de succes...invocati prematuritatea actiunii

complet fals. Ce legatura are prematurittea cu faptul ca se depune plan de reorganizare de catre debitorul principal? prematuritatea intervine doar daca nu este exigibila creanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate stopa executarea silita asupra unui imobil garantie personala in cazul insolventei storsistem storsistem Societate in insolventa care are ca garantii bancare active din patrimoniul societatii si casa imobil personal a fost anuntata de banca prin un executor ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la firma iesita din insolventa euro2002 euro2002 buna ziua sunt creditorul unei firme ce a iesit din insolventa si prin hotararea instantei a fost repusa in circuitul comercial. M-am inscris la masa credala ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)