avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate fi executat un bun deja ipotecat ?
Discuție deschisă în Executare silită

Poate fi executat un bun deja ipotecat ?

Detin un bun achizitionat prin credit ipotecar. Daca un tert obtine un titlu executoriu pentru averea mea personala , poate sa execute acel bun care este deja ipotecat , atat timp cat creditul prin care a fost achizitionat bunul se plateste la zi ? Mentionez ca nu exista legatura intre banca si tert.
mai studiati, asiduu...
Ipoteca nu confera decat un drept de preferinta, nicidecum exclusivitate la executarea bunului. bunul poate fi executat de orice creditor,oricand, si asta se intampla in zeci de cazuri de imobile ipotecate la banca.
Jocandi Causa a scris:

mai studiati, asiduu...
Ipoteca nu confera decat un drept de preferinta, nicidecum exclusivitate la executarea bunului. bunul poate fi executat de orice creditor,oricand, si asta se intampla in zeci de cazuri de imobile ipotecate la banca.

Bun. Sa zicem ca tertul debitor solicita executarea silita a acelui imobil ipotecat. Vine si banca si zice: Ok! Sa fie executat. Valoarea de piata a imobilului este de 50.000 euro... cu atat se vinde la licitatie. Valoarea creditului pentru care a fost instituita ipoteca este de 70.000 euro si bunul la vremea cand s-a pus ipoteca a fost evaluat la 130.000 euro. Se vinde cu 50.000 euro. Acesti bani se duc toti la banca, in virtutea dreptului de preferinta! Asa ca, tertul mai ia doar praful de pe toba! Mai studiati dvs, asiduuu!... Eu vorbesc pe baza unei practici indelungate ca avocat... efortul oricarui tert este egal cu zero daca valoarea bunului este mai mica decat a creantei... Si acum 99% din imobile sunt sub valoarea creantei pentru care au fost puse garantie... Sa fim sanatosi!
Domnule avocat, dvs ati spus, absolut eronat, ca imobilul nu poate fi executat silit. Aceasta era intrebarea. Lasati deoparte malversatiunile tipic avocatesti si menite a impresiona clientul lipsit de cunostinte juridice.
in practica, masura de a demara o astfel de executare, luata de un chirografar are ca finalitate nu recuperarea unei sume dintr-o astfel de executare ci recuperarea "amiabila" a creantei plin plata acesteia de catre debitorul care nu vrea sa piarda bunul imobil pentru un debit deseori neinsemnat.
Banca il obliga ca sa isi plateasca aceasta creanta ptr a nu trece si ea la executare.

Cat despre practica indelungata, n-am sa comentez, din bun simt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea sumei restante este mai mare decit valoarea imobolului, altcineva poate cere executarea silita cristipescar cristipescar daca imobilul este ipotecat unei banci iar valoarea restanta a creditului este mai mare decit valoarea imoblului altcineva poate cere executarea silita ??:O (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal?- executare imobiliare credit negarantat imobiliar CBucuresti CBucuresti As dori sa aflu si eu parerea unui specialist referitor la un paragraf care se trimite in acele scrisori, de catre firmele de recuperare, si anume cel ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)