avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Directorul unitatii a refuzat sa mi dea tot concediul de odihna pe anul 2011. Avand o problema medicala am fost fortata de imprejurari sa mi iau concediu medical in locul concediului de odihna . Acum mi se spune ca din diferenta de concediu de odihna care a mai ramas mi se vor scade zilele de concediu medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 31 Decembrie 2011
popapopa a scris:

Directorul unitatii a refuzat sa mi dea tot concediul de odihna pe anul 2011. Avand o problema medicala am fost fortata de imprejurari sa mi iau concediu medical in locul concediului de odihna . Acum mi se spune ca din diferenta de concediu de odihna care a mai ramas mi se vor scade zilele de concediu medical.

conf art 145 Cod Muncii, concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat. In cazul dvs nu se scade CM din CO, ci zilele de CM nu vor intra in calculul zilelor de CO care se acorda. Asta inseamna la un calcul simplu, ca la 18 zile calendaristice de CM, pierdeti 1 zi de CO.
Nu se practica acest lucru printre angajatori in cazul CM ci doar in cazul CFS.
Desi aceasta practica folosita de catre angajatori este in contradictie cu hotararea preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009 de catre Curtea Europeana de Justitie, de interpretare a dispozitiile art. 7 din Directiva 2003/8 ... Prin urmare concediu medical nu ar trebui sa mai diminueze concediul de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in cazul in care jumatate de an salariata a fost in concediu medical iolanda15 iolanda15 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: salariata unui institutii bugetare angajata cu contr. individual de munca are concediu medical din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ramoilis ramoilis Buna ziua, In situatia in care am un angajat c zile de concediu medical mai mare de x zile, concediul de odihna se acorda proportional cu perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ciuspirel ciuspirel va rog daca ma puteti ajuta pentru rezolvarea unei probleme!un angajat are concediu medical 120 de zile,pentru stabilirea concediului de odihna sa ia in calcul ... (vezi toată discuția)