De 10 ani sunt divortat si locuiesc cu fosta mea sotie in aceeasi casa. Am o fiica de 21 ani studenta la facultate particulara, acum 13 ani am trecut casa in care locuim pe numele fetei,ea devenind proprietara unica.Va rog tare mult sa ma ajutati intr-o problema : in acest caz mai sunt obligat prin lege sa platesc pensie alimentara, tinand cont de faptul ca eu sunt pensionar iar casa ii apartine fetei mele?
Fiica , daca va gospodariti separat si doreste pensie, va trebui sa va actioneze in judecata si sa dovedeasca ca nu se poate intretine din munca pt ca urmeaza cursurile unei facultati.
Nu are legatura casa cu pensia, legal vorbind.
va multumesc pentru raspuns,dar daca eu sunt pensionar si nu sunt salariat tot sunt obligat sa platesc pensie alimentara?cat din pensia mea anticipata voi plati pensie alimentara?
Maxim 1/4, depinde si de cat aveti dvs pensie anticipat, de ce nevoi aveti si dvs, daca va actioneaza in judecata.. aveti posibilitatea sa va aparati
Daca nici mama n-o ajuta, fata poate cere pensie si de la mama ei. Fata urmeaza cursuri de zi la facultate ?
fata urmeaza cursuri la facultate particulara cu plata iar mama ei este avocat si doar mama ei insista sa ma dea in judecata fata mea, fata mea este sub influienta mamei
Pensia alimentara
sas mon
pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui ... (vezi toată discuția)