avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

De 10 ani sunt divortat si locuiesc cu fosta mea sotie in aceeasi casa. Am o fiica de 21 ani studenta la facultate particulara, acum 13 ani am trecut casa in care locuim pe numele fetei,ea devenind proprietara unica.Va rog tare mult sa ma ajutati intr-o problema : in acest caz mai sunt obligat prin lege sa platesc pensie alimentara, tinand cont de faptul ca eu sunt pensionar iar casa ii apartine fetei mele?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:02, 30 Decembrie 2011
mama si fiica stau impreuna
si dvs stati cu ele.
incercati sa vb cu fata dvs si sa incercati s-o faceti sa inteleaga ca nu va puteti permite s-o ajutati cu prea mult.
am vazut in alt topic ca platiti rate la banca pt bunuri care sunt acum pe numele fiicei.
numai dvs sunteti in contractul de credit ? Cu ce e garantat sau garantate ( daca sunt mai multe credite) ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
numai casa e pe numele fetei, creditele sunt pe numele meu( nu sunt ipotecare),bunurile din casa sunt luate pe numele meu,eu locuiesc in aceeasi casa cu fiica si fosta sotie.
explicati-i fetei ca daca nu veti plati creditele si ajungeti la executare silita, creditorii va vor pune poprire pe jumatate din pensie, chiar daca si ea va va actiona in judecata, retinerile din salariu ( pensie) nu pot depasi jumatate din acesta. ( pensia fetei va avea prioritate in retineri )
daca mai aveti bunuri de valoare in proprietate, pot fi executate silit daca nu achitati creditele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ereditate, conflict de interese marafx2007 marafx2007 Buna ziua Sunt mama unei minore inca de 17 ani incredintata mie dupa divort. Dupa moartea bunicilor paterni, fetei mele i-au fost lasate in mostenire 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara coryna_urziceanu coryna_urziceanu In luna iunie fata(careia plateam pensia alimentara)a implinit varsta de 18 ani.Eu am sistat plata pensiei alimentare,asteptand sa ma dea in judecata in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara sas mon sas mon pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui ... (vezi toată discuția)