avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari de calatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari de calatorie

Buna seara !
In ianuarie 2012 vreau sa deschid o agentie de turism si doresc sa fac si asigurari de calatorie dar am inteles ca e o probolema legata de codul CAEN deoarece pentru intermedieri asigurari trebuie obiect unic de activitate.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 21:56, 31 Decembrie 2011
Sa faceti numai agentie de turism si sa initiati un contract de colaborare cu o societate de asigurari.
Colaborare cu un asigurator sau cu un broker de asigurari este solutia cea mai buna.
Am facut un contract de colaborare cu o companie de asigurari dar persoana care reprezinta acea companie m-a intrebat daca am autorizat ca obiect de activitate intermedierile.
In concluzie daca am acel contract pot incheia asigurari de calatorie fara nici o problema ?
Multumesc pentru raspunsuri !
Va doresc un an nou fericit !
Daca aveti un contract de colaborare sau mai bine zis un contract de mandat nu va trebuie alta autorizare deoarece ve-ti emite asigurari figurand ca persoana fizica nu ca si societate. In acest caz nimeni nu va poate interzice ca in acea incinta sa desfasurati si o astfel de activitate pentru care de altfel persoana desemnata va plati si impozit.
Contractul de colaborare este facut pe firma nu pe persoana.

Alte discuții în legătură

Intermediari in asigurari cosmaliviu1001 cosmaliviu1001 Poţi fi agent de asigurări persoană fizică la o firmă de asigurări şi în acelaşi timp conducătorul unei firme cu activitate de intermediere ... (vezi toată discuția)
Intermediere in asigurari katrin katrin O persoana juridica care desfasoara si alte activitati poate desfasura in vreo forma activitatea de intermediere in asigurari? Stiu sigur ca broker de ... (vezi toată discuția)
Codul de agent de asigurari mikky_9 mikky_9 As dori sa stiu daca urmez un training la o companie,in domeniul asigurarilor de viata,in situatia in care dupa o perioada de proba vreau sa ma retrag sau sa ... (vezi toată discuția)