avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat pentru lipsa rovinieta desi nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat pentru lipsa rovinieta desi nu am iesit cu masina din oras

buna seara, adrian ma numesc;
ce spuneti de urmatoarea intamplare: nu am mai iesit din bucuresti cu masina de la jumatatea anului 2010 si am reusit sa primesc acasa doua amenzi luate in ianuarie 2011 si iunie 2011. CIUDAT, cum N-AM fost eu CINE a fost???
O intrebare pentru un domn avocat ce imi poate da vreo idee: cum as putea intra in posesia fotografiilor daca am cerut in plangerile adresate judecatoriilor resedintelor de judet pe raza carora CICA am fost depistat? mentionez ca nu vreau sa ma duc la procese fiidca CESTRIN nu-mi va deconta banii. (adica ce ar trebui specificat in intampinarea ce o voi formula pentru ca judecatoria sa-mi puna si mie la posta pozele, sa ma edific si eu ce au fotografiat camerele)
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ady210474 , utilizator 03:38, 4 Ianuarie 2012
dupa prima infatisare s-a dat amanare

S-a dat amanare pentru ca partea adversa sa depuna la dosar fotografia sau alte probe.
pentru prima o INTAMPINARE

In calitate de reclamant nu aveti cum sa depuneti intampinare.

In prima plangere ati solicitat judecarea in lipsa dvs?
buns ziua
atasez mai jos solutia data de instanta
"Solutie: Repune cauza pe rol In timpul deliberării s-a constatat ca petenta a depus la dosar o cerere, prin care a solicitat sa i se comunice planşele foto menţionate in procesul verbal de constatare a contravenţiei, Totodată , s-a constatat ca intimata a depus la dosar o cerere, prin care a solicitat sa-i se comunice copie de pe acţiune, in vederea formulării întâmpinării,
30/01/2012"
Evident, nu am inteles eu mesajul insa dupa cum se mentioneaza mai sus eu am adus in discutie si am rugat (in plangere) ca in apararea mea sa fie folosite plansele foto,
(eu ma intreb din ce cauza CESTRIN nu a depus la dosar toata documentatia si a asteptat sa se dea un nou termen; asta inseamna ca un proces, clar de frecus, sa tina cat nu trebuie).
mai am o intrebare ca sa nu devin prea pisalog: eu trebuie sa mai depun ceva acte/copii pana la termenul din 30 sau efectiv astept solutia?

multumesc pentru implicare

PS am citit mai atent si am observat ca intampinarea trebuie depusa de INTIMATA. mea culpa
ady210474 a scris:
eu ma intreb din ce cauza CESTRIN nu a depus la dosar toata documentatia si a asteptat sa se dea un nou termen

Raspunsul la intrebarea dvs. se afla chiar in mesajul dvs., in incheierea de sedinta (solutia copiata de pe site-ul instantei):
Totodată, s-a constatat ca intimata a depus la dosar o cerere, prin care a solicitat sa-i se comunice copie de pe acţiune, in vederea formulării întâmpinării

Intimatei nu i s-a comunicat copia cererii de chemare in judecata, deci nici nu stia despre ce este vorba (probabil ca a primit doar o citatie). CESTRIN are calitatea procesuala de intimat iar dvs. de petent.

In alta ordine de idei, probele care urmeaza sa se administreze intr-o cauza sunt propuse de parti iar instanta dispune administrarea lor numai daca apreciaza ca sunt susceptibile sa duca la dezlegarea pricinii. Exista o intreaga procedura de desfasurare a unui litigiu civil, procedura reglementata prin Codul de procedura civila si pe care instantele sunt tinute sa o respecte.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
asadar sa ma astept sa dureze?
problema se pune in felul urmator: nu sunt vinovat....evident sunt constient ca parerea este unidirectionala si trebuie dovedit.
a, si ma mai intreb ceva: oare in cazul in care eu nu pot dovedi cu martori ca amfost in localitate si CESTRIN "PIERDE" plansele foto litigiul ramane deschis la aprecierea judecatorului? (am aflat din surse diverse ca posibil la asemenea speta sa fie administrate si problele cu martori...va spun sincer, nu prea mai am habar ce am facut saptamana trecuta dar cu 8 sau 10 sau 12 luni in urma....masina a fost sigur in bucuresti si cred ca as putea cumva sa ma folosesc de camerele din traficul bucurestean....am spus o prostie, nu?)

Multumesc pentru ajutor in continuare

PS dupa cum v-am relatat in primul post acesta pe marginea caruia discutam este primul dosar....mai am o amenda, de data asta in ramnicu valcea (o localitate limitrofa; unde EVIDENT ca n-am ajuns). va rog sa-mi spuneti cam ce ar fi indicat sa ating in plangere si ce nu. pe prima, cea de la DEVA am facut-o cum m-a dus capul si nu stiu cat de bine am procedat insa pe astaas dori sa o fac strict pe subiect si cu litera legii.

multumesc inca o data
Eu nu am spus sa va asteptati sa dureze, eu am spus ca exista niste prevederi legale pe care instantele sunt obligate sa le respecte. Daca actiunea, intampinarea si plansele foto vor fi comunicate in timp util, dvs. nu veti solicita termen sa luati cunostinta de acte iar instanta va aprecia ca poate sa pronunte o hotarare, dosarul va ramane in pronuntare la termenul urmator. Eu nu cred ca CESTRIN o sa piarda plansele foto insa, indiferent de probele administrate in cauza, ultimul cuvant il are judecatorul. La intrebarea cu camerele din traficul bucurestean nu pot sa va ajut cu un raspuns.

In privinta plangerii contraventionale pe care doriti sa o formulati, va pot ajuta doar cu un raspuns pe care l-am mai dat aici, in acest forum. Verificati daca procesul verbal cuprinde mentiunile prevazute la art. 16, art. 17 si art. 19 din OG nr. 2/2001. Puteti citi actul normativ accesand link-ul de mai jos:
[ link extern ]

Potrivit art. 17 din OG nr. 2/2001, sunt patru mentiuni a caror absenta atrage nulitatea absoluta a procesului verbal de contraventie:
1. numele, prenumele, calitatea si semnatura agentului constatator;
2. numele si prenumele contravenientului;
3. fapta savarsita;
4. data savarsirii acesteia, care nu se confunda cu data incheierii procesului verbal de contraventie.

Lipsa mentiunilor prevazute la art. 16 si art. 19 din OG nr. 2/2001 este sanctionata cu nulitatea relativa a procesului verbal de contraventie, asta insemnand ca nulitatea procesului verbal de constatare a contraventiei poate fi invocata doar daca s-a pricinuit partii o vatamare ce nu se poate inlatura decat prin anularea acestui act. Deci nu intotdeauna invocarea unei nulitati relative duce la admiterea plangerii, anularea procesului verbal de contraventie si exonerarea de plata amenzii contraventionale.

In acest sens s-au pronuntat Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin Decizia nr. XXII/2007, dezlegarea data problemelor de drept judecate fiind obligatorie pentru instantele judecatoresti. In acest moment nu pot sa va dau link la Decizie intrucat, spre surprinderea mea, Google nu-mi permite sa accesez site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie intrucat "Site-ul este marcat ca suspect. Accesarea acestui site poate dăuna computerului dvs." Site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Romania? :O

Alte discuții în legătură

Proces verbal nesemnat de agentul contestator AlexGM AlexGM Am fost chemat (ca parat) la o reconstituire al unui eveniment rutier ce consta in zgaraierea unui alt autoturism aflat in parcare. Evenimentul ar fi avut loc ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta danutzzul danutzzul Buna ziua, Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum. Am primit pana acum 3 PVCC emise de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare neregulamentara, caz neadevarat DMLaura DMLaura Buna ziua, Am urmatoarea problema: am primit in Decembrie proces verbal de constatare a contraventiei pentru parcare neregulamentara in municipiul Cluj ... (vezi toată discuția)