Eu nu am spus sa va asteptati sa dureze, eu am spus ca exista niste prevederi legale pe care instantele sunt obligate sa le respecte. Daca actiunea, intampinarea si plansele foto vor fi comunicate in timp util, dvs. nu veti solicita termen sa luati cunostinta de acte iar instanta va aprecia ca poate sa pronunte o hotarare, dosarul va ramane in pronuntare la termenul urmator. Eu nu cred ca CESTRIN o sa piarda plansele foto insa, indiferent de probele administrate in cauza, ultimul cuvant il are judecatorul. La intrebarea cu camerele din traficul bucurestean nu pot sa va ajut cu un raspuns.
In privinta plangerii contraventionale pe care doriti sa o formulati, va pot ajuta doar cu un raspuns pe care l-am mai dat aici, in acest forum. Verificati daca procesul verbal cuprinde mentiunile prevazute la art. 16, art. 17 si art. 19 din OG nr. 2/2001. Puteti citi actul normativ accesand link-ul de mai jos:
[ link extern ]
Potrivit art. 17 din OG nr. 2/2001, sunt patru mentiuni a caror absenta atrage
nulitatea absoluta a procesului verbal de contraventie:
1. numele, prenumele, calitatea si semnatura agentului constatator;
2. numele si prenumele contravenientului;
3. fapta savarsita;
4. data savarsirii acesteia, care nu se confunda cu data incheierii procesului verbal de contraventie.
Lipsa mentiunilor prevazute la art. 16 si art. 19 din OG nr. 2/2001 este sanctionata cu
nulitatea relativa a procesului verbal de contraventie, asta insemnand ca nulitatea procesului verbal de constatare a contraventiei poate fi invocata doar daca s-a pricinuit partii o vatamare ce nu se poate inlatura decat prin anularea acestui act. Deci nu intotdeauna invocarea unei nulitati relative duce la admiterea plangerii, anularea procesului verbal de contraventie si exonerarea de plata amenzii contraventionale.
In acest sens s-au pronuntat Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin Decizia nr. XXII/2007, dezlegarea data problemelor de drept judecate fiind obligatorie pentru instantele judecatoresti. In acest moment nu pot sa va dau link la Decizie intrucat, spre surprinderea mea, Google nu-mi permite sa accesez site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie intrucat "Site-ul este marcat ca suspect. Accesarea acestui site poate dăuna computerului dvs." Site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Romania? :O