avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract

buna ziua.sunt divortata si nu am facut partaj.acum fostul meu sot imi spune ca daca ii dau o anumita suma de bani imi da partea lui de apartament.intrebarea mea este daca se poate si ce act trebuie facut la notar?de vanzare cumparare sau altfel deoarece eu nu dispun de acesti bani si as dori sa fac credit imobiliar.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: INASEL ALIN - Cabinet de Avocat , Avocat 11:54, 31 Decembrie 2011
un artificiu juridic care va scuteste de plata taxelor notariale ar fi sa deschideti actiune de partaj in instanta si pana la primul termen sa depuneti o tranzactie in baza careia obtineti o hotarare de expedient definitiva...banii ii puteti da sotului in fata instantei cand semneaza tranzactia... in ce localitate se afla apartamentul?
Cred totusi ca este mai ieftin sa mergeti la notar si sa faceti partajul. Pentru o actiune in instanta, chiar in ipoteza incheierii unei tranzactii, primordial este taxarea actiunii. Taxa de timbru este 3% din valoarea imobilului. Interesati-va la un notar public si vedeti cat sunt taxele si onorariul notarului. Puneti in balanta si alegeti calea cea mai ieftina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pt sotie si partaj nitu ioana nitu ioana sotia pensionata pe caz de boala dar nu definitiv, face comisie in fiecare vara,poate cere pensie de intretinere dupa divort? cat timp i se va acorda , daca da ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)