avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare sau revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare sau revendicare

Am formulat actiune in evacuarea din partea parintilor impotriva fiului lor care locuieste in imobilul acestora (casa de locuit) fara nici un titlu, deci ca tolerat. In subsidiar am aratat ca se impune evacuarea paratului si pentru ca exercita violente asupra reclamantilor.
Paratul mi-a formulat intampinare prin care imi cere sa precizez temeiul de drept al actiunii, dorind a fi calificata drept o revendicare, pentru a ma obliga sa timbrez la valoare. Totodata a formulat si reconventionala prin care imi solicita drept de creanta pentru eventuale imbunatatiri cat si drept de retentie.
Problema este ca nu as dori sa fie calificata drept revendicare pentru ca reclamantii nu-si pot permite timbrajul unei revendicari.
Care sa fie temeiul unei evcuari in aceste conditii si m-ar interesa cu trimiteri la practica...
Ce aparare as putea sa fac vis-a-vis de dreptul de retentie?
Astept parerile voastre si daca se poate cu trimitere la practica
Cel mai recent răspuns: Georgeta2013 , utilizator 17:30, 11 Februarie 2013
Unele instante judeca intr-un fel, iar altele in alt fel.
Ar fi recomandabil sa va angajati un avocat deoarece exista contraargumente care va pot fi de folos.
Puteti scapa de taxa de timbru pe revendicare.

avocat Claudiu Lascoschi
romascanu a scris:

Cititi ce am scris aici referitor la temeiul juridic pt evacuare (refera si la o speta ICCJ)

www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc pentru cele scrise.
As dori sa va intre doua lucruri:
1) Ce spuneti daca mi-as intemeia in drept actiunea in evacuare nu pe art. 480 Cod civ. ci pe art. 998 Cod civ. sau pe imbogatire fara justa cauza?;
2) Cum as putea sa ma apar de reconventionala paratului privind dreptul de creanta si dreptul de retentie, acesta pretinzand niste pretinse imbunatatiri la imobil?
As mai supune atentiei dvs. urmatoarea speta pe scurt:

RAADPFL a formulat actiune in evacuare impotriva a 5 persoane, dintr-o garsoniera in care ultimii locuiesc ca tolerati si anume: 4 dintre ei nu au avut niciodata contract de inchiriere cu RAADPFL iar unul dintre ei a avut contract dar a fost rezolutionat irevocabil de instanta de judecata.
Avand in vedere ca RAADPFL-ul a formulat actiune in evacuaresi nu actiune in revendicare pot sa cer respingerea actiunii?
Cum vedeti aceasta speta din punctul de vedere al paratilor?
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2008
andreicosminus, utilizator
buna ziua eu si sotul am cumparat acum 3 ani un apartament printro agentie imobiliara de la o femeie de 75 de ani am vizionat apart.am vb cuproprietara si am mers la notariat si am incheiat antecontract de vc. la 3 zile am incheiat contract de vc. avea si cert, medico legal cai sanatoasa la notariat iam dat 40.000 bani cash in fata noatrului a plecat cu banii. la o luna nea actionat in judecata pe motivul ca cere anularea contractului de vc,pe motivul ca a fost inselata de chiriasa ei si concubinul acesteia si actele cu care sar fi prezentat vanzatoare la notariat ar fi fost false, si la iesirea din notariat ia furat cineva banii. am fost citata intrun dosar penal unde era arestat concubinul chiriasei ca martor eu si sotul ni sau luat declaratie de martor, iar la terminarea fondului ni sa anulat contractul de vc.
am facut apel, recurs am depus absolut toate actele dovezile dar ni sa respins si a ramas sentinta ca la fond.sentinta fiind asa.anuleaza contractul de vc.si repune in situataia anterioara iar eu so dau in judecata pe civil si instanta sa o oblige sa mi inapoieze suma de 40.000 euro inapoi. am dato in judecata am proces pel rol de 4 luni iar in locul ei se prezinta un curator deal vanzatoarei ca ea are interdictie sa se mai prezinte in instanta deoare ce ar avea alzaimer si dementa. ''''' avocatul ei merge cu ea peste tot la tot felul de doctori la camin si face orice ca sa castige pe nedreptate.sa ramana cu banii de la noi si cu casa '''''' acum avocatul vanzatoarei nea bagat proces de evacuare, si vrea sa ne evacueze pentru ca are titlu clienta lui, dar daca eu ma judec deja cu ea sami dea banii inpoi pe casa si am in dosar trecut si acordarea unui dret de retentie. va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Evacuarea toleratului corinuta corinuta As dori sa aflu unde isi are sediul legal, unde as putea obtine mai multe informatii despre "evacuarea toleratului" nu evacuare asotului turbulent. De exemplu ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru-evacuare crisandra crisandra Buna ziua! Am facut o actiune in evacuare si acum trebuie sa platesc taxa de timbru. Am citit legea 146/97, dar nu am gasit nimic legat de evacuare si nu ... (vezi toată discuția)