avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana Fizica Autorizata - in ce categorie de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana Fizica Autorizata - in ce categorie de activitate ma incadrez?

Sunt inginer angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Sunt Expert Tehnic Atestat de Ministerul Transporturilor si inregistrat la Administratia Financiara ( si nu la Registrul Comertului ) ca persoana fizica autorizata.
Vreau sa aflu in ce categorie de activitate ma incadrez, profesie libera, prestari servicii sau altele si daca, pentru activitatea mea trebuie platit CASS de 5,5% pe venit din activitate.Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
gabone88, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters230435 , utilizator 18:12, 31 Decembrie 2011
da trebuie platit.orice pfa plateste.
D-na avocat ,omul nu este inregistrat ca PFA la Registrul comertului.
sunteti profesie libera pe langa 16%+5.5%+ cas ul mai platiti o taxa organizatiei din care faceti parte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator
nu fac parte dintr-o organizatie cu calitatea de expert tehnic atestat.
sunt inginer angajat la o societate comerciala pe perioada nedeterminata.
calitatea de expert am obtinut-o in urma unui examen de atestare.
cred ca ma incadrez, conf. Lege 95/2006 reactualizata art 257, la art. f) veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit, numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a)-d), alin. (21) şi (22) şi art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai puţin de un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.

@gabone, ...
CAS nu platiti
Sanatate, DA, ...daca obtineti venituri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass Serban Aurel Serban Aurel Daca am un contract de munca pe durata nedeterminata si un PFA, de cate ori trebuie sa platesc contributia pentru CASS (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Plata casa de sanatate eleonor eleonor as dori sa stiu daca un pensionar de drept care a iesit la pensie din 2004 dupa 25 ani de grupa intai si detine din 2005 un pfa este obligat sa plateasca ... (vezi toată discuția)