avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil in cazul unei nasteri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil in cazul unei nasteri premature

Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie si sunt cam nelamurita in privinta legislatiei :
-in ultimii patru ani si jumatate am lucrat la privat, am facut o pauza de 2 luni, angajandu-ma apoi ca bugetar, incepand cu 15 sept 2011...
-acum sunt insarcinata, data probabila a nasterii fiind 19 septembrie 2012...
-in cazul unei nasteri premature mai pot benficia de cei 75% din veniturile de pe anul anterior ptr indemnizatia de crestere?
-mai conteaza ca sunt in ultimul an la master?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...multumesc!
Cel mai recent răspuns: leo2000ro , utilizator 13:36, 2 Ianuarie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...
Art.4
...
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

2. - Asadar in cazul unei nasteri inainte de termen veti solicita de la medicul curant ginecolog o adeverinta care sa certifice perioada cuprinsa intre data prezumata a nasterii si data nasterii.
- In aceasta situatie veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc.O zi placuta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului? simona_12 simona_12 Buna ziua! Doresc sa aflu daca pot beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in urmatoarele conditii: 1. Sunt angajata, pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie crestere copil vycktorys vycktorys Sunt angajata cu contract de munca din 12.02.2012 am nascut la data de 12.11.2012 , nasterea fiind gemelara s-a produs prematur la 31 de saptamani, data ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil ralucaene ralucaene SUNT ANGAJATA INCEPAND CU DATA DE 15 FEBRUARIE 2012 SI DATA PROBABILA A NASTERII ESTE 9 MARTIE 2013. PROBLEMA MEA ESTE CA ESTE PROBABIL SA NASC PREMATUR ADICA ... (vezi toată discuția)