avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... poate procurorul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

poate procurorul?

1] atunci cand esti chemat la parchet la procuror pt audiere si prezentarea dosarului impreuna cu avocatul intr-un dosar penal te poate retine preventiv? 2] dupa darea sentinteicu executare sau suspendare de catre judecatori procurorul este obligat sa faca recurs sau daca vrea face daca nu nu face cum este cu recursurile MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:19, 2 Ianuarie 2012
nu te poate aresta preventiv... retinerea e altceva...
te poate retine sau aresta preventiv dupa caz numai daca ai incalcat anumite obligatii sau ai facut prostii din nou.


dupa ce se da sentinta procurorul face recurs daca nu e multumit cu sentinta... intotdeauna face daca s-a dat cu suspendare daca a cerut cu executare efectiva... chiar daca el personal nu vrea...dar vrea PARCHETUL
1.Procurorul poate dispune emiterea unei ordonane de retinere pentru 24 de ore.
De asemenea in intervalul celor 24 de ore poate sa solicite instantei luarea masurii arestarii preventive pentru 29 de zile sau nu... de la caz la caz ,situatiile fiind diverse nu se poate generaliza.
2.In privinta recursului sau a caii de atac in general, procurorul nu este obligat sa formuleze recurs, insa se intampla in multe cazuri sa declare recurs in defavoarea inculpatului si in foarte putine cazuri in favoarea acestuia.
Daca va chemat pentru prezentarea materialului de urmarire penala este foarte redusa posibilitatea de a va retine si a cere arestarea preventiva la judecator.
Nu cred ca trebuie sa va faceti probleme.

Referitor la recursul parchetului depinde foarte mult despre ce infractiune este vorba si ce pedeapsa aplica instanta.
Dl.avocat Lascoschi a scris :


Referitor la recursul parchetului depinde foarte mult despre ce infractiune este vorba si ce pedeapsa aplica instanta.


Corect !

Depinde de de participatia dvs la fapta , de modul in care a fost comisa , de particularitatile infractiunii , de pozitia dvs in timpul urmaririi penale si a cercetarii judecatoresti (daca ati recunoscut fapta ) de faptul ca sunteti sau nu infractor primar , de probele administrate , de multi alti factori.
Restul vi s-a explicat mai sus cu profesionalism de catre colegii de forum !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune cristynn cristynn Buna ziua, As dori sa stiu daca Tribunalul Bucuresti in acest dosar a admis de 2 ori cererile de liberare conditionata si inlocuirea masurii preventive,dupa o ... (vezi toată discuția)
Camera de consiliu tribunalul bucuresti andronache1112 andronache1112 Buna ziua. Imi puteti explica va rog,ce inseamna camera de consiliu,tribunalul bucuresti. Fratele meu este asteptat acolo,pentru ca a savarsit o ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)