avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare contract de imprumut cu persoana juridica
Discuție deschisă în Executare silită

Executare contract de imprumut cu persoana juridica

As dori sa stiu cum si in ce conditii se poate executa un contract de imprumut intre administratorul unei societati si societatea in cauza care a imprumutat de la administrator si asociat majoritar circa 200.000 euro, fapt ce poate fi dovedit prin extrase de cont si evidentele contabile . Contractul nu a fost facut la notar dar are stampila bancii cu ocazia depunerii unora din sumele de bani. Societatea are credit pentru un apartament cu 3 camere , iar valoarea pentru care poate fi executat de banca este de 185.000 euro. Intrebarea este daca administratorul poate executa contractul de imprumut prin obtinerea apartamentului respectiv in defavoarea bancii. Exista vreo sanctiune impotriva administratorului in aceste conditii?
Trebuie sa obtineti prima data un titlu executoriu.

Contractul nu reprezinta titlu executoriu.

Va trebui sa va judecati, sa obtineti o sentinta, o investiti cu titlu executoriu, apoi apelati la un executor judecatoresc pentru a o pune in executare.

... pare cam lunga aceasta procedura... stiu... dar, este singura cale legala...
MateiAntonela a scris:

Societatea are credit pentru un apartament cu 3 camere

cel mai probabil banca are ipoteca pe acel imobil. Deci apartamentul nu poate fi instrainat fara acordul bancii, fiind creditor privilegiat ...
doar daca se ramburseaza integral creditul la banca se poate face tranzactia care o doriti

ca masura asiguratorie, puteti constitui o alta ipoteca de rang 2 in favoarea administratorului

corect doamna avocat carmen??
eu_inginer a scris:

ca masura asiguratorie, puteti constitui o alta ipoteca de rang 2 in favoarea administratorului

ipoteca se instituie in baza unui titlu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil sonia.maria sonia.maria Este posibil ca asupra unui singur imobil (apartament) sa se constituie 2 ipoteci pt a garanta 2 credite ,in situatia in care pt primul credit s-a constituit 1 ... (vezi toată discuția)