avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune va rog sa ma ajutati

bunici mei au avut 2 copii la randul lor tata a fost lasat in casa parinteasca iar sora lui a fost inzestrata cu o invatrare + ce i-au mai dat .taxa de succesiune nu a fost efectuata intre cei doi frati si asa au trait mult timp dupa care tatal meu a murit ,,, . sora mea a deschis taxa de succesiune si a obtinut semnatura de la soa lui tata in favoarea ei (de la mine nu a obtinut semnatura) relatez ca eu eram minor la aceasta data va rog sa-mi spuneti si mie ce drepturi mai am acolo
. Va multumesc.
Sora dvs. trebuia sa va cheme si pe dvs. la dezbaterea succesiunii.

Copiii au drepturi egale la mostenire de pe urma parintilor.

Dreptul de proprietate este imprescriptibil; dvs. va trebui sa atacati in instanta actul de succesiune facut de sora, deoarece v-a incalcat dreptul legal de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)