avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CERCETARE DISCIPLINARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CERCETARE DISCIPLINARA

Am o mare rugaminte:
Ce trebuie sa cuprind un dosar de cercetare pentru desfacerea contractului de munca?Care sunt pasi care trebuie facuti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 2 Ianuarie 2012
Ce treaba are evaluarea cu cercetarea disciplinara ? ... este vorba despre savarsirea unei abeteri disciplinare ..subiectul topicului este despre cercetarea disciplinara si nicidecum despre evlauarea salariatilor care nu este obligatorie decat in cazul concedierilor colective.
Domn Vasile, iar ma puneti sa desenez....


6. Fundamentati decizia de sanctionare disciplinara printr-un referat care sa contina toate etapele intermediare, incepand cu sesizarea comisiei de disciplina si pana la propunerea de aplicare a unei sanctiuni disciplinare � acest document va poate fi de un real folos in fata instantelor de judecata, refacand pas cu pas procesul de evaluare si sanctionare a abaterii disciplinare.

Exista si in acest caz (mai ales in acest caz) o EVALUARE

[ link extern ]
Cred ca confundati termenii ...... prea mult nu sunt atat de interesante aceste citate de pe un site despre care am remarcat ca prezinta numeroase erori ... procesul de evaluare si sanctonare a abaterii disciplinare nu este totuna cu procesul de evaluare a salariatului ...

p.s
cred ca , totusi, subiectul acetui topic este altul si prin urmare daca doriti s-a deschideti o alta discutie pe acest subiect o puteti face .pe un alt topic ..
Domn Vasile, stiu ca
nu este totuna
, dar in lipsa unei evaluari, nu se poate incheia un proces verbal de cercetare disciplinara.Angajatul in cauza poate fi la prima abatere sau la n' abatere. Ce nu e clar?
In regula. O sa deschid si un topic despre evaluarea anuala a personalului.
Caz practic.
1. Faptul ca veti deschide un topic despre evaluarea anuala a personalului este optiunea dvs ... intrucat acest lucru mi se pare destul de firesc atata timp cat subiectul acestui topic este altul , iar potrivit Reg.de postare pe Forum mesajele offtopic pot fi sterse de catre moderatori sau administratori.

2. Intr-adevar, stabilirea sancţiunii disciplinare ce va fi aplicată salariatului în raport de gravitatea faptei, avându-se în vedere si anumite citerii printre care : comportarea generală la serviciu: comportamentul salariatului faţă de colegi, seriozitatea cu care îşi îndeplineşte sarcinile de serviciu, contribuţia la îmbunătăţirea activităţii firmei etc; eventualele sancţiuni disciplinare primite anterior, care pot fi luate în considerare numai pentru stabilirea comportamentului salariatului, acesta neputând fi sancţionat de mai multe ori pentru aceeaşi faptă.

3. Cercetarea disciplinara a unui salariat nu se face dupa evaluarea salariatului ..

Alte discuții în legătură

Buna ziua! firma la care lucrez dorește să mă sancționeze ... 2006 2006 Buna ziua! Firma la care lucrez dorește să mă sancționeze pentru o greșeală. Menționez că eu nu îmi aduc aminte de incident,nu mi s au prezentat nici ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)