avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Program pt. stimularea infiintarii si dezvoltarii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Program pt. stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tineri

Buna ziua si La multi ani buni! pentru comunitatea Avocatnet.ro.
In urma cu cateva luni am infiintat un SRL-D in vederea participarii la Programul pentru stimularea tinerilor..... Am solicitat sprijin la Registrul Comertului in vederea alegerii codului CAEN pentru comercializarea urmatoarelor produse:centralelor termice, electrice, a convectoarelor, aerotermelor aparate de aer conditionat si furniturilor (accesoriilor) acestora , comercializarea en-gros si en-detail de mobilier de baie, obiecte sanitare si electrice si alte materiale de instalatii.
O doamna foarte draguta a identificat urmatoarele coduri CAEN:
-4754 - „ Comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor electrocasnice, in magazine specializate” -cod principal la care am adaugat urmatoarele activitati secundare:
- 4613 - Intermedieri in comertul cu material lemnos si materiale de constructii
- 4615 - Intermedieri in comertul cu mobila, articole de menaj si de fierarie
- 4759 - Comert cu amanuntul, al mobilei, al articolelor de iluminat si al articolelor de uz casnic n.c.a. in magazine specializate
M-am iscris cu planul de afaceri pe site-ul AIPPIMM si in urma cu 5 zile am primit scrisoarea de respingere cu urmatoarea explicatie:
"Produsele care vor fi oferite de societate nu sunt in concordanta cu codul CAEN al planului de investitii depus in cadrul programului, respectiv 4754".
Ma gandesc sa depun o contestatie dar inainte de asta as evea nevoie de sfaturile comunitatii daca merita sau nu (adica daca am sanse sa demonstrez ca acest cod CAEN e compatibil cu activitatea descrisa mai sus).
Va multumesc si va doresc un an nou excelent!
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
ligrivatin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:13, 2 Ianuarie 2012
Doamna de la registrul comertului v-a sfatuit bine in alegerea activitatii principale. Problema este ca inainte de a va inscrie proiectul de afaceri la AIPPIMM nu era rau sa cereti sfatul unui consultant in credite si finantari. Desigur merita sa contestati decizia AIPPIMM ca doar e dreptul dvs.
Multumesc de raspuns. Mai apare o dilema (pentru mine ca necunoscator). In Ghid la 7.6.legiuitorul zice asa:
Contestaţia se formulează în scris şi va cuprinde:
- datele de identificare ale solicitantului;
- obiectul contestaţiei;
- motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază contestaţia;
- dovezile pe care se întemeiază contestaţia;
- semnătura reprezentantului legal şi ştampila microîntreprinderii SRL-D.
Ce motive "de fapt si de drept pe care se intemeiaza contestatia" (ca sa citez) pot sa trec in contestatie?
Multumesc.
Trebuie sa va prevalati de rspunsul pe care l-ati primit, banuiesc in scris. In functie de acesta se va ,,construi" contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermedieri sau consultanta ministru_ ministru_ Buna seara! Imi poate spune cineva daca intermedierile sunt considerate operatii de consultanta si management conform Codului Fiscal sau nu? Daca da imi poate ... (vezi toată discuția)
Cod caen comercializare lemne de foc Mihai I Mihai I Buna ziua, Infiintez un srl si intrebarea mea este: Pt comercializare lemne de foc e potrivit codul caen 1629? Astazi am fost la onrc olt si mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Pot schimba cod caen secundar? ani_ela ani_ela Buna ziua, Sunt PFA cu domeniul de activitate (vi-l atasez mai jos). Lucrez pentru o firma, interemediez vanzari (sunt director vanzari) si la fiecare ... (vezi toată discuția)