Buna ziua si La multi ani buni! pentru comunitatea Avocatnet.ro.
In urma cu cateva luni am infiintat un SRL-D in vederea participarii la Programul pentru stimularea tinerilor..... Am solicitat sprijin la Registrul Comertului in vederea alegerii codului CAEN pentru comercializarea urmatoarelor produse:centralelor termice, electrice, a convectoarelor, aerotermelor aparate de aer conditionat si furniturilor (accesoriilor) acestora , comercializarea en-gros si en-detail de mobilier de baie, obiecte sanitare si electrice si alte materiale de instalatii.
O doamna foarte draguta a identificat urmatoarele coduri CAEN:
-4754 - „ Comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor electrocasnice, in magazine specializate” -cod principal la care am adaugat urmatoarele activitati secundare:
- 4613 - Intermedieri in comertul cu material lemnos si materiale de constructii
- 4615 - Intermedieri in comertul cu mobila, articole de menaj si de fierarie
- 4759 - Comert cu amanuntul, al mobilei, al articolelor de iluminat si al articolelor de uz casnic n.c.a. in magazine specializate
M-am iscris cu planul de afaceri pe site-ul AIPPIMM si in urma cu 5 zile am primit scrisoarea de respingere cu urmatoarea explicatie:
"Produsele care vor fi oferite de societate nu sunt in concordanta cu codul CAEN al planului de investitii depus in cadrul programului, respectiv 4754".
Ma gandesc sa depun o contestatie dar inainte de asta as evea nevoie de sfaturile comunitatii daca merita sau nu (adica daca am sanse sa demonstrez ca acest cod CAEN e compatibil cu activitatea descrisa mai sus).
Va multumesc si va doresc un an nou excelent!
Doamna de la registrul comertului v-a sfatuit bine in alegerea activitatii principale. Problema este ca inainte de a va inscrie proiectul de afaceri la AIPPIMM nu era rau sa cereti sfatul unui consultant in credite si finantari. Desigur merita sa contestati decizia AIPPIMM ca doar e dreptul dvs.
Multumesc de raspuns. Mai apare o dilema (pentru mine ca necunoscator). In Ghid la 7.6.legiuitorul zice asa:
Contestaţia se formulează în scris şi va cuprinde:
- datele de identificare ale solicitantului;
- obiectul contestaţiei;
- motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază contestaţia;
- dovezile pe care se întemeiază contestaţia;
- semnătura reprezentantului legal şi ştampila microîntreprinderii SRL-D.
Ce motive "de fapt si de drept pe care se intemeiaza contestatia" (ca sa citez) pot sa trec in contestatie?
Multumesc.