avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

LA MULTI ANI !!!!!!!!

Buna ziua,

.In anul 2008 ,in ianuarie, am vrut sa fac o rata pentru a cumpara un laptop.Nu mi s-a aprobat de catre banca suma care era contravaloarea laptopului ci una mai mica.La firma la care lucram aveam o colega cu care ma intelegeam mai bine(nu eram prietene) si care s-a oferit sa ma ajute(sa faca ea rate pe numele ei,eu urmand sa achit laptopul in cele 20 de rate fixe asa cum era oferta).Am fost impreuna cu ea si sotul ei la magazin unde era oferta si unde s-a facut contractul si s-a semnat de catre colega mea(credit cu buletinul).Dupa aprox.2-3 saptamani mi-a adus cardul dar fara sa-mi dea pinul(este un card pe care se pun bani la dispozitivele acelea-atm...Se baga cardul ,apare numele si dupa care bagi banii si la sfarsit iti da o chitanta).Pe scurt:deoarece extrasele de cont veneau la ea acasa(de fapt la parinti si avea probleme in familie).Atunci am scos de pe internet un formular pentru schimbarea adresei(adica la mine).Eu am completat formularul iar ea l-a semnat cu toate ca acum nu recunoaste nimic.Cardul a stat mereu la mine in sertarul de la birou si il luam doar cand era scadenta sa platesc si il puneam inapoi.Dupa 3 rate a inceput sa-mi spuna sa achit toata suma ca ea vrea sa-si cumpere casa.In concluzie dupa 6 rate i-am achitat diferenta de 14 rate.In timp ce eu puneam ratele ea scotea bani de pe card(asta am aflat la politie ca,cardul avea niste bani pe el)Ma rugat sa inchid eu contul(se scotea de pe internet formularul si de semna si se trimetea prin email sau fax)Aici e greseala mea ca am semnat in locul ei,dar totusi in urma verificarilor se pare ca acea cerere trimisa de mine nici macar nu este la banca inregistrata-ca si cum nu ar fi fost trimisa(curios ca m-a pus pe mine sa fac asta cand normal trebuia ea sa inchida contul deoarece era contul ei ; s-a mirat si politistul).Asta s-a intamplat in 2008 pana in luna august-septembrie.De atunci aprox 7-8 luni au venit regulat extrasele de cont de la banca si dupa aceea sporadic.Am pus pe seama calculatorului din banca si nici macar nu am avut curiozitatea sa le citesc-le aruncam direct la cos.
In anul 2010 in luna septembrie m-am trezit ca ma suna colega(firma la care lucram s-a inchis si s-a si vandut ) si-mi spune ca a sunat de la banca si ca are de plata 5000 ron.Bineinteles ca au inceput amenintari sa platesc,a sunat si la sotul meu la servici unde i-a facut probleme....etc.Deci in tot acest timp cineva a pus pe card minim de plata,ultima data fiind in 10 august 2010 cand eu nici macar nu eram in tara.Am dovedit acest lucru facand copii dupa biletele de avion si dupa tichetele de imbarcare .
Ma gandesc ca un om cinstit care iti achita datoria incheie orice socoteala cu persoana respectiva si nu iti scoate banii de pe card(fara pin si nefiind contul pe numele meu) si dupa aceea ii pune pe card luna de luna......cam ciudat.Am uitat sa va spun ca in anul 2008 firma s-a mutat in doua locatii la un interval de 5-6 luni si efectiv cardul,chitantele si multe alte lucruri s-au pierdut,dar nu am dat importanta (la timpul respectiv nu mi-am dat seama,nu m-am gandit ce ma asteapta.
Mi-a facut reclamatie penala la politie unde am fost si am dat si eu declaratie,asteptand sa vedem ce mai urmeaza. Mai nou am primit o citatie de la circa de politie unde ma cheama cu un avocat(nu stiu de ce?)
Va rog frumos sa-mi spuneti ce parere aveti despre acest caz si daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.Vreau sa scap odata de aceasta problema deoarece am ajuns sa am depresii si cosmaruri din cauza acestei persoane care m-a jignit foarte rau.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:42, 3 Ianuarie 2012
Daca va stiti nevinovat nu va faceti probleme, mergeti cu un avocat si dati declaratie despre cum s-au derulat lucrurile si eventual indicati numele a cel putin doua persoane care sa fi cunoscut aceste imprejurari.
Mergeti insotita de avocat pentru ca acesta sa poata intelege clar situatia din dosar si invinuirea.
Se pare ca este vorba de infractiuni dar puteti scapa de inchisoare.
va multumesc pentru ajutor,

dar care sunt acele infractiuni...ca acel formular care am spus ca a fost semnat de mine nu exista la banca.
Este cuvantul ei impotriva cuvantului meu,deoarece martori nu au fost ,doar ca familia mea(sotul meu a facut credit ca eu sa-i achit diferenta de 14 rate ; am inca contractul de credit in derulare) , si fostii mei colegi cat si sefa stiau de presiunile pe care le facea sa-i dau banii.
Dar acele bilete de avion, ca am fost plecata din tara cand s-au depus bani in contul respectiv , nu se iau in considerare,nu sunt dovezi.
Ea nu are nici o dovada ca am fost eu.Poate a fost cineva din familia ei sau poate chiar ea deoarece era contul ei sau cineva de la banca....
De ce m-a sunat dupa 2 ani cand in tot acest timp a tot fost pe la banci sa-si faca un credit pentru casa.Oare de la banca nu-ti spune ce istoric ai ,ce credite in derulare....

Asa si eu pot sa merg maine la politie si depun o plingere penala impotriva unei persoane care m-a enervat ,declarand ca are sa-mi dea 100 000 lei datorie si nu m-a vazut nimeni cand i-am dat nu am martori .E doar cuvantul me

Eu am achitat datoria pe care am avut-o.
Fara a se analiza dosarul cauzei sau avocatul sa faca in asa fel incat sa inteleaga care sunt probele acuzarii este greu de spus ceva in cazul dvs.
Mai ramane si declaratia dvs. care poate fi un mijloc de aparare sau...ceea ce declarati sa poata fi folosit si impotriva dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt identitate/ frauda bancara fstan fstan In numele meu a fost luat un imprumut in valoare de 10000 RON in septembrie 2008 si s-au platit si 3 rate. Tot in 2008 s-a deschis si un cont care avea atasat ... (vezi toată discuția)
Frauda la card.... silviana26 silviana26 Poate sa ma ajute cineva cu privire la aceasta situatie? In septembrie am cumparat de la Media Galaxy un uscator de par, am vrut initial sa-l platesc cu cardul ... (vezi toată discuția)
Abuz- cerere solicitare card bancar mada.simion mada.simion Nici nu stiu cum si cu ce sa incep. In 2006 am solicitat un credit de nevoi personale pe 10 ani doar cu buletinul,iar dupa 30 de zile m-au chemat sa ridic ... (vezi toată discuția)