avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... abuz- cerere solicitare card bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

abuz- cerere solicitare card bancar

Nici nu stiu cum si cu ce sa incep. In 2006 am solicitat un credit de nevoi personale pe 10 ani doar cu buletinul,iar dupa 30 de zile m-au chemat sa ridic banii pe care i-am luat si m-au intrebat daca dores card si am spus ca NU doresc ,dar prin zecile de hartii sunt sigura ca a strecurat si acel document prin care solicit un card. In toti acesti ani nu am stiut de existenta lui doar ca in momentul cand depuneam rata la ghiseu ,si asta prin martie 2010 doamnele, dragutele de la ghiseu imi spune ca am o restanta de (aproximativ) 50 ron, iar eu am spus sa verifice mai bine pt. ca eu depun rata mult mai mare si cu 5 zile inainte de termenul scadent si daca este nevoie dau si scris. Acum urmeaza partea cea frumoasa pt. ca de la 1 noiemb. 2010 m-am angajat si institutia alimenteaza salariile pe card la aceasta banca si am fost nevoita sa solicit pe bune un card sa pot ridica salariul ceea ce dupa 5 zile l-am ridicat si am semnat de primirea lui si plicul sigilat cu codul PIM ,numai ca au vrut sa-mi faca un cadou de CRACIUN si au reusit pt ca mi-au oprit din salariu acele comisioane care fac parte din nu stiu care card cu numele ''M" din 2006(dar cel actual este "V" din 2010) adica extrasele de cont lunare ,numai ca eu nu am primit asa ceva acasa ,deci nu are nici o legatura din punctul meu de vedere. Am rate si la alte banci si primesc acasa plicul cu erxtrasul si mi se pare corect si normel sa platesc acel comision dar in acest caz, tu ca banca imi bagi pe gat un card pe care nu l-am vazut niciodata si nici acum nu stiu cum arata si imi opresti si bani pe care nu stiu de ce. Ce pot face sa-mi recuperez banii de la acesti HOTI , am sansa sa-i mai vad? Cum ma puteti ajuta, ce trebuie sa fac , am fost si la director in audienta si nimic ,incerca sa ma pacaleasca din nou spunand-ui unei angajate sa-mi inchida acel cont ,iar angajata foarte binevoitoare insista sa completez un formular in care eu solicit inchiderea contului de card pe care eu nu l-am vazut, folosit sau nu am avut nici o instiintare ca asi avea asa ceva ,pt. care am refuzat sa semnez . Ce ma sfatuiti ,cum sa-mi recuperez banii mei munciti cu sudoare?
Cel mai recent răspuns: mada.simion , utilizator 21:03, 10 Decembrie 2010
mai intai faceti sesizare scrisa la OPC.
- plângere la protecţia consumatorului,
- purtaţi corespondenţă în scris cu banca, solicitând documentele care au stat la baza deschiderii contului,
- în situaţia în care nu aţi semnat cererea pentru acel cont solicitaţi returnarea banilor.
- dacă nu vă descurcaţi singur apelaţi la un avocat.
De aceea va spuneam ca este posibil ,(si aici eu sunt vinovata)sa fi semnat acea prima solicitare fara sa-mi dau seama dar acel document prin care eu ridic acel card nu este semnata de mine. In acest caz pot sa solici acei bani retinuti din cauza unor greseli emise de banca ,pt ca eu cred ca acel act are un nr. de inregistrare si se arhiveaza undeva ,ideea este cumva sa solicit in scris bancii sa-mi scoata din arhiva acel document pe care am semnat de primire al cardului, nu?
- tocmai de aceea v-am spus să faceţi cerere.
multumesc, si o sa va spun ce am rezolvat pt. ca luni la prima ora pun plicul la posta cu confirmare de primire . Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card-inchidere cont sensei sensei Am un card de credit-cumparaturi la [BANCA] la care am facut refinantare prin alta banca.Banca respectiva a acoperit suma totala de pe acest card insa pt ca ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea bancii gabmic gabmic La sfarsitul lunii decembrie ,inainte de mini vacanta de craciun , am fost la banca in Focsani -sucursala care se afla linga liceul Unirea din Focsani - nu ... (vezi toată discuția)
Comisioane banca dupa inchiderea contului dansara2002 dansara2002 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez dupa urmatoarea situatie: Sunt PFA, m-am dus la BCR sa inchid contul, am predat cardul, talken-ul, am ... (vezi toată discuția)