avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz din partea bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz din partea bancii

La sfarsitul lunii decembrie ,inainte de mini vacanta de craciun , am fost la banca in Focsani -sucursala care se afla linga liceul Unirea din Focsani - nu stiu sa va spun strada exact . Stiind ca plec din tara , m-am dus la banca sa-mi achit toate la zi si sa depun o instiintare precum , ca las imputernicit ca sa-mi achite in contiunare totate cele datorii , respectiv pe mama mea ...Am cerut detaliidespre cat mai avem de plata si ni sa spus ca suma totala este aprocximativ 28 de milioane lei vechi ..Toate bune , am plecat din tara , dupa sarbatori trezindu-ne cu telefon de la o terta firma de recuperari cum ca trebuie sa ne prezentam la banca sa achitam suma integral . Mama mea s-a deplasat la banca si a cerut relatii , i s-a explicat ca ,mi s- a transformat creditul si ca sunt obligat sa platesc ceasta suma , stabilindumi-se 3 rate , prima fiind de 15 milioane lei vechi , a doua 4 miliane - RATE CARE AU FOST PLATITE -si a trei de aproape 9 milioane , aceasta din urma trebuind a fi platita pe data de 16 martie - lucru pe care nu l-am putut onora , Ieri in schimb(dupa 2 saptamani de la data la care trebuia achitata ultima rata ) , am pus mamei mele banii necesari achitarii acestei sume si spunandu-i sa ceara inchiderea contului . Mama mea cand a fost la banca , i s-a spus ca nu aceasta e suma de platit , ca suma ultimei rate este de 16 MILIOANE LEI VECHI , SI CA PENTRU A INCHIDE CONTUL MAI TREBUIE SA PLATESC INCA 4 MILIOANE LEI VECHI ....DE UNDE SI PENTRU CE ?...MI -AU spus foarte clar ca suma era 28 milioane ?.. Au fost foarte nesimtiti , au repezit-o pe mama mea , nimeni mai sus de casierite nu a venit sa vorbeasca cu ea
Cel mai recent răspuns: gabmic , utilizator 14:33, 30 Noiembrie 2016
De unde si pentru ce va trebui sa intrebati la banca, sa solicitati explicatii in scris. Nu avem de unde sa stim de ce si daca mai datorati dvs bani.
Va puteti plange in scris la ANPC, insa trebuie sa depuneti dovezi in sprijinul afirmatiilor dvs. Nu va puteti plange ca va solicita 4 mil in plis daca nu atasati dovada ca v-au solicitat 28 mil.
Luati in calcul si ca se datoreaza penalitati pt neplata la timp.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc .... nu datoram nimic banicii ... doar ca imprumutul a fost de fapt o exindere de card .. iar sotul nemailucrand la firma la care lucra cand a facut acea extindere de card , au catadicsit , in baza unui scris de-abea-l vedeai cu lupa , sa schimbe intr-un altfel de imprumut ... o alta denumire cu noi clauze... fara sa fim anuntati ... ... plus ca de fiecare data cand se ducea persoana mandatata de noi sa faca platile , mereu i se spunea " gata , asta e tot ".. si iar ne trezeam cu ceva de plata .... motivatia celor de la ghiseu fiind "la noi in calculator nu era nimic !!! ".... Ca la noi !! Banca nu pierde si profita mai ales daca esti plecat din tara !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card rbs monikcapricorn monikcapricorn am de aprox. 1 an un card de cumparaturi de la rbs. Suma disponibila era de 28 de mil pe care i-am utilizat la achizitionarea cardului. Lunar platesc o suma ... (vezi toată discuția)
Penalizari foarte mari pt neplata la data scadenta ElenaToma ElenaToma Cu respect,Elena Toma este numele meu. Cateva intrebari vis a vis de un imprumut bancar. In anul 2009 tatal meu a facut un imprumut la o banca x. Rata a fost ... (vezi toată discuția)
Neachitarea creditului ca coplatitor in urma unui deces Lucian15 Lucian15 Salut. In luna ianuarie a.c. tatal meu a decedat intr`un accident de circulatie. Era dator la 2 banci : BCR+BRD fiecare insumand cate 350 de milioane de lei ... (vezi toată discuția)