avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna ziua

Sunt o mama singura, copilul meu are 4 luni si nu este recunoscut de tatal lui- in certificatul de nastere este linie in dreptul tatalui. Doresc sa stiu in cazul decesului meu cui ramane custodia copilului meu. Eu sunt singura la parinti si doar mama mea traieste.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:59, 2 Ianuarie 2012
se va numi un tutore dintre rudele apropiate. Mama dumneavoastra poate fi tutore intr-o astfel de situatie

art. 114. -cod civil
(1) Părintele poate desemna, prin act unilateral sau prin contract de mandat, încheiate în formă autentică, ori, după caz, prin testament, persoana care urmează a fi numită tutore al copiilor săi.

Sa aveti sanatate sa-l cresteti singura, sa-l faceti mare si sa va bucurati de el!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Loda Loda Buna! Am inteles ca se poate sa las custodia unui copil minor prin testament cui vreau eu. e adevarat? ce tb sa fac? multumesc! (vezi toată discuția)
Incredintare minori catre frate major eircssrevni9102 eircssrevni9102 Buna ziua! sunt intr-o situatie complicata, mama mea si a fratiilor mei este pe sfarsite si noi stam si cu tatal in casa dar nu este trecut pe certificatele de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire tutelara alislupsan alislupsan este vorba despre verisoara mea in acest moment locuieste lamine este orfana de mama tatal ei sufera de cancer osos metastaza si vrea sa o lase in grija mea ... (vezi toată discuția)