avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imputernicire tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imputernicire tutelara

este vorba despre verisoara mea in acest moment locuieste lamine este orfana de mama tatal ei sufera de cancer osos metastaza si vrea sa o lase in grija mea dupa moarte de ce acte am nevoie pentru a putea fii tutorele ei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:57, 5 Ianuarie 2013

Art. 114. -
(1) Părintele poate desemna, prin act unilateral sau prin contract de mandat, încheiate în formă autentică, ori, după caz, prin testament, persoana care urmează a fi numită tutore al copiilor săi

mergeti la notar sa incheiati un astfel de act, apoi cand va fi cazul, mergeti in instanta sa cereti sa fiti numit tutore, apelati la Autoritatea tutelara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desemnare tutore/curator anterior desesului georgia_qaz georgia_qaz Buna ziua, va adresez rugamintea de a ma ajuta cu informatii privind modalitatea prin care sora mea care are 2 copii, locuieste impreuna cu tatal copiilor ... (vezi toată discuția)
Tutela rares1984 rares1984 Buna ziua, As avea nevoie de cateva informatii legate de subiectul de mai jos: -Sora mea este vaduva si are un copil de 3 ani si doreste ca eu si sotia ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)