avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela

Buna ziua,

As avea nevoie de cateva informatii legate de subiectul de mai jos:

-Sora mea este vaduva si are un copil de 3 ani si doreste ca eu si sotia mea sa preluam tutela copilului in cazul decesului ei. Specific faptul ca ea este in viata acum.

Ce demersuri trebuiesc facute in acest sens?

Va multumesc ,anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:07, 14 Ianuarie 2013
La notar trebuie sa mergeti
Art. 114. -
(1) Părintele poate desemna, prin act unilateral sau prin contract de mandat, încheiate în formă autentică, ori, după caz, prin testament, persoana care urmează a fi numită tutore al copiilor săi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face sa numim o persoana tutela minorului nostru mititelugheorghe68 mititelugheorghe68 Daca eu,sotia si baiatu de 22 ani am deceda printro nenorocire de cel de al doilea copil care este minor ce se va intampla cu el si ce am putea face noi sa-l ... (vezi toată discuția)
Desemnare tutore/curator anterior desesului georgia_qaz georgia_qaz Buna ziua, va adresez rugamintea de a ma ajuta cu informatii privind modalitatea prin care sora mea care are 2 copii, locuieste impreuna cu tatal copiilor ... (vezi toată discuția)
Custodie Loda Loda Buna! Am inteles ca se poate sa las custodia unui copil minor prin testament cui vreau eu. e adevarat? ce tb sa fac? multumesc! (vezi toată discuția)