avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face sa numim o persoana tutela minorului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face sa numim o persoana tutela minorului nostru

Daca eu,sotia si baiatu de 22 ani am deceda printro nenorocire de cel de al doilea copil care este minor ce se va intampla cu el si ce am putea face noi sa-l punem la adăpost si sa nu rămână pe drumuri,sau sa putem numi o familie care sa-l ia in intretinere,ce ar trebui sa facem,adică testament o persoana pe care sa o numim ca tutela copilului nostru si unde se pot face aceste demersuri(notariat-avocat-sau instituti ale statului)
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:38, 29 Septembrie 2017
Puteti lasa la notar si dvs si sotul cate un testament, care sa cuprinda o dispozitie de desemnare a tutorelui.
Testamentu nostru nu poate fi atacat in istanta,iar in privinta asigurarilor de viată si toate celelalte drepturi banesti intra in drepturi la vârsta de 18 ani.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După cum am precizat mai sus, în testament este cuprinsă doar dispoziția privind numirea unui tutore (adică ceea ce va intereseaza pe dvs. Sau cel putin asa am inteles din întrebare).
Testamentul nu vizează bunurile.
In drepturile cu privire la bunuri se va intra după dezbaterea moștenirilor; a dvs, a soției și a fratelui.
Astăzi am fost la un notariat in Tulcea si mia zis ca nu se poate asa ceva,ma puteti ajuta cu o lege sau ceva care prevede expres cea ce ma intereseaza in privinta tutelei unui minor, pe care eu sa o caut si sa o studiez si sa ma pot adresa cu legea in fata.Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noul cod civil (Legea 287/2009 privind Codul civil)

Desemnarea tutorelui de către părinte

Art. 114. - (1) Părintele poate desemna, prin act unilateral sau prin contract de mandat, încheiate în formă autentică, ori, după caz, prin testament, persoana care urmează a fi numită tutore al copiilor săi.
(2) Desemnarea făcută de părintele care în momentul morţii era decăzut din drepturile părinteşti sau pus sub interdicţie judecătorească este lipsită de efecte.
(3) Desemnarea făcută în condiţiile prezentului articol poate fi revocată oricând de către părinte, chiar şi printr-un înscris sub semnătură privată.
...
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Custodie Loda Loda Buna! Am inteles ca se poate sa las custodia unui copil minor prin testament cui vreau eu. e adevarat? ce tb sa fac? multumesc! (vezi toată discuția)