In urma unei hotarari judecatoresti,definitive si irevocabile sunt indreptatit ca in al doilea si al patrulea wekend din luna sa/mi pot lua la domiciliu, fiul in varsta de 11 ani.Deasemeni in vacanta de iarna, o saptamana respectiv o luna in vacanta de vara.De o jumatate de an nu l-am mai putut lua deoarece am fost plecat din tara la munca.De sarbatori am intampinat refuzul celuilalt parinte.
Vin cu rugamintea de a ma sfatui care ar fi procedura de a putea intra in fapt in relatie cu minorul si cui trebuie sa ma adresez?
Va multumesc !
Este complicata situatia.
Trebuie sa reluati legatura cu minorul si sa aveti rabdare.
Deocamdata nu cred ca ar fi oportun sa va adresati altcuiva intrucat ati pune paie pe foc...
Multumesc frumos pt raspuns..un an nou fericit !
Relatia cu minorul nu o pot relua atata timp cat nu mi se da posibilitatea. de asta am ajuns sa am acea hartie . i.am lasat telefon si cartela pe care sa il sun si sa vorbim cat pot de des, dar cartela si tel i l.au deteriorat tot pt a nu lua legatura cu el. la ultima intrevedere am avut timpul limitat de catre mama lui , cat sa vorbim. ce ma sfatuiti?
Executati hotararea instantei cu ajutorul unui executor judecatoresc. Pentru inceput mai bine ati vorbi totusi cu mama si sa ii spuneti ca puteti depune plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti sau ca puteti obtine exercitarea autoritatii parintesti in comun.
va multumesc! acestea i le.am spus deja .. anume, ca voi depune plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti dar neavand un precedent, nu constientizeaza gravitatea !o alta intrebare la care v.as ruga sa .mi raspundeti este , daca am dreptul legal ,atunci cand minorul este la mine , sa merg cu el in excursii sau in vizite in alte localitati sau sant conditionat sa stau cu el doar in perimetrul domiciliului meu? multumesc
Alte discuții în legătură
Vizita minora
UTILIZ
Buna,
Sunt divortat, in urma casatoriei avem o fetita de 3 ani care a fost incredintata spre crestere mamei. In urma divortului am obtinut dreptul la vizita ... (vezi toată discuția)