avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUFRUCTUL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUFRUCTUL

Buna ziua, eu impreuna cu prietena mea suntem detinatorii unei case de la parintii ei printr-un contract de vaz-cu cu uzufruct. Ma intereseaza daca prietena mea poate vinde din cota ei parte cateva procente altei persoane, si ce trebuie facut.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: tini1982 , utilizator 14:29, 17 Octombrie 2008
tini1982, nu poate fi adevărat! Tot cu uzufructul vă luptaţi? :)

Dacă este nud proprietar (aşa cum înţeleg eu), poate vinde tot ceea ce vrea. Din ceea ce are, bineînţeles. Cumpărătorul va fi obligat să respecte dreptul de uzufruct.

Trebuie să încheie un contract de v/c în formă autentică. La notar, adică.

Liviu S.Bordaş

Da tot cu uzufructul ma lupt. Ne-am gandit sa-i vanda prietena mea fratelui ei cota parte a ei (sau procent in functie de cum ne intelegem), si asa credem ca rezolvam problema. Pe mine, fiind un strain nu mai am treaba cu ei, nu?
Fratele ei binenteles ca ne da banii inapoi.
Apropo, donatia care i-a facut-o parintii catre fratele ei poate fi stricata in vreun fel vreodata?
Exista posibilitatea anularii acestei donatii?
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea unui act de vz-cu cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa stiu, daca am incheiat un contract de vz-cu cu uzufruct cu niste straini pe o casa, mai poate copii acestora sa-mi atace mie actul? ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)
Model de contract GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un lucru. Am un frate, iar el este de acord sa renunte in favoarea mea la toata averea pe care o detin parintii nostrii. ... (vezi toată discuția)