avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru

In cadrul unei actiuni de dobandire a unui teren prin uzucapiune, in care reclamantul este deportat politic, beneficiaza acesta din urma de o scutire sau reducere la taxa de timbru pe valoarea totala a litigiului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat si mediator , Avocat 20:12, 3 Ianuarie 2012
Orice persoana are dreptul la reducere sau scutire de taxa judiciara de timbru in temeiul ordonantei de Urgenta nr. 51/2008si in conditiile acesteia (venituri), nu are nici o importanta faptul ca a fost deportat .
Reclamantul nu poate face dovada ca are venituri reduse, ca sa beneficieze de OUG 51/2008, intrebarea mea se raporta strict la faptul ca acesta este detinut politic si dupa cum bine stiti beneficiaza de scutirea de taxele de timbru extrajudiciare, dar nu stiu cum sta treaba in cazul taxelor de timbru judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - eventuala scutire de taxa? mariana74 mariana74 Am handicap grad.2 Va rog frumos sa Am handicap cradul 2 accentuat Am handicap gradul 2 accentuat asi vrea sa stiu daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate esalona sau amana plata unei taxe de timbru? ContSters333333 ContSters333333 Nu am venituri si am de achitat o taxa de timbru pe valoare cam mare . Pot cere esalonarea sau plata imediat partial si aminarea platii finale pentru doua luni ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru succesiune carmen_yq carmen_yq Buna ziua! Tatal meu intentioneaza sa deschida actiunea succesoriala pentru terenuri in instanta, dat fiind ca sora sa refuza sa faca succesiunea si, ... (vezi toată discuția)