Buna ziua!
Tatal meu intentioneaza sa deschida actiunea succesoriala pentru terenuri in instanta, dat fiind ca sora sa refuza sa faca succesiunea si, implicit, nu se poate apela la un notar.
As dori sa stiu daca sora sa, care beneficiaza de pensie de handicap, va achita la finalul procesului, pe cota parte, taxa de timbru si celelalte cheltuieli aferente.
Se poate acorda scutire taxa timbru pentru venituri nete de 300 ron lunar si reducere la jumatate pentru venituri 600 ron lunat net. La instanta trebuie sa prezentati incheierea notariala de verificarea evidentelor succesorale.
Va multumesc pentru raspuns!
Conform acelei ordonante, inteleg ca sora tatalui ar beneficia de ajutor public. Ceea ce ma intereseaza este daca tatal meu se poate regasi in situatia ca la finalul procesului sa achite si partea sorei sau statul va suplini cheltuielile aferente acesteia.
Fiecare va plati sau nu,pentru sine, in functie de pozitia procesuala pe care o are in proces.Tatal va fi reclamant, deci i se va calcula taxa timbru pentru prima instanta. Sora are pozitia de parat si la fond nu va avea ceva de platit. Problema se va pune in recurs sau apel.