avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scutirea platii Taxei judiciare de timbru si timbru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scutirea platii Taxei judiciare de timbru si timbru judiciar

Buna seara , as vrea si eu sa stiu care sunt sansele si daca pot obtine scutirea platii taxei mai sus mentionate.
Povestea e urmatoarea , eu si sora mea am decis sa facem succesiunea apartamentului in care locuim de pe urma defunctilor nostri parinti. Sora mea fiind reclamanta si eu paratul. A inaintat o cerere pentru a fi scutiti de plata acestei taxe . In final , verdictul a fost cel asteptat cu o singura exceptie . Instanta a hotarat ca paratul (acesta fiind eu) sa plateasca suma de 2766 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si timbru judiciar.
Daca as avea posibilitatea financiara as platii taxa si gata.Problema este ca am 20 de ani , sunt student , dupa cum am mentionat mai sus sunt orfan de ambii parinti si singurul venit pe care il am este pensia de urmas in valoare de 447 lei. Este vreo sansa sa fiu scutit de plata acestei taxe ?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 19:55, 9 Ianuarie 2014
Faceti cerere de ajutor public judiciar si aveti sanse sa va fie acceptata, in raport de venitul realizat.
Potrivit art. 8 din OUG nr. 51 din 2008, citez:
„(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%...”

Va recomand sa cititi ordonanta pentru a intelege ce trebuie sa faceti in continuare.

Judecatorul sesizat cu cererea de ajutor public judiciar trebuie sa faca un calcul si sa vada care sunt veniturile dumneavoastra, dar si cheltuielile lunare pe care le suportati (utilitati, credite, etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Scutire taxa de timbru -oare ma incadrez? mamaetco mamaetco Sunt pensionara,cu 715 lei lunar.In februarie am primit pe cupon o diferenta de pensie de anul trecut,adica am avut pe cupon 2000 lei. Am o rata la banca de ... (vezi toată discuția)
Cerere scutire, reducere sau esalonare taxa timbru anabanana anabanana Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. De curand s-a stabilit taxa de timbru in jur de 700000 RON. Am depus cerere pentru a mi se reduce taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)