avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se poate esalona sau amana plata unei taxe de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se poate esalona sau amana plata unei taxe de timbru?

Nu am venituri si am de achitat o taxa de timbru pe valoare cam mare . Pot cere esalonarea sau plata imediat partial si aminarea platii finale pentru doua luni ?
Cel mai recent răspuns: ContSters333333 , utilizator 21:33, 11 Octombrie 2014
Desigur , formulati o cerere de ajutor public judiciar in baza Ordonantei . OUG 51/2008 prin care solicitati scutirea de la taxa de timbru intrucat nu aveti venituri sau aveti venituri mici., In subsidiar solicitati reducerea taxei ori esalonarea ei pe o anumita durata . Depuneti dovezi privind veniturile dvs.l si ale membrilor de familie cu care locuiti,si toate actele mentionate in aceasta ordonanta (declaratie pe proprie raspundere etc .)
aici intervine o problema . TAXA este mai mare decit ce se poate acorda ajutor judiciar p un an intreg . daca s-ar achita partial anul acesta si s-ar intra in urmatorul an fiscal , s-ar putea achirta. daca cer sa ia o parte acum si sa amine achitarea restului pt 15 ianuarie am sanse ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere ajutor judiciar ContSters333333 ContSters333333 Daca nu am venituri - si nu am - pot dovedi cu acte in regula , credeti ca instanta ma poate scuti de o taxa de timbru pe valoare . Nu am cum sa platesc nici ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Ce valoare trbuie sa aiba taxa judiciara in cazul unei actiuni in pretentii daca se refera la un cuantum de 500 ron? (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 146/1997 Nina1 Nina1 Pentru indicarea valorii masei de impartit intr-un proces de partaj bunuri comune instanta a pus in vedere indicarea valorii pentru achitarea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)