avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actiune in pretentii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actiune in pretentii

Ce valoare trbuie sa aiba taxa judiciara in cazul unei actiuni in pretentii daca se refera la un cuantum de 500 ron?
Cel mai recent răspuns: athahualpa , utilizator 13:38, 28 Februarie 2010
6 lei + 10% din 500 de lei, adica 56 lei.
dar daca ulterior platii taxei de timbru, se face precizare si se majoreaza pretentiile? de la 500 ron la 50000 ron
taxa de timbru ramane cea platita pt 500 ron, adica 56 ron? :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
ContSters83715, utilizator
nu.instanta va fi investita sa judece doar pentru pretentiile pentru care se achita taxele de timbru integral.in cazul in care pretentiile au fost modificate(in cazul de fata de la 500 la 50000),va trebui sa achitati diferenta pana la valoarea de 2247.2 lei+5 lei taxa timbru judiciar.in caz contrar,instanta se va pronunta doar pana la pretentiile de 500 lei sau pana la ce valoare decideti sa achitati taxa de timbru.
desigur,in cazul in care va incadrati,puteti face o cerere pentru acordare de ajutor public judiciar,in conformitate cu prevederile OUG nr 51/2008;OUG nr.212/2008(se poate astfel solicita o esalonare,sau scutire partiala sau totala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata timbrului judiciar sorin87bv sorin87bv Buna ziua! Mama mea a initiat o actiune in justitie pentru iesirea din indiviziune. Avocatul a evaluat casa care este obiectul actiunii la o valoare d ... (vezi toată discuția)
Taxa contestatie udatuany udatuany Buna dimineata, in urma primirii somatiei de executarea de la bej,urmeaza sa depun contestatie lA executare,in calitate de pensionar pot fi scutit de la plata ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează taxa de timbru dacă am mai multe capete de ... ccristy ccristy Cum se calculează taxa de timbru dacă am mai multe capete de cerere (contestație la executare + întoarcerea executării silite + dobânzi legale și ... (vezi toată discuția)