In anul 2003 pana in anul 2004 timp de 11 luni am fost plecat din imobil in provincie,sa facut cerere de scoatere de la intretinere dar fostul presedinte nu a vrut sa ma scoata.Am purtat discutii cu contabila asociatiei pe aceasta tema ,cu care sant si vecin de palier pe aceasta tema .dar a ramas nerezolvata nici pana acum.Dupa revenirea in imobil am incercat sa ne intelegem pe cale amiabila pentru suma restanta de 270 ron,scotanduma macar acum de la intretinere si achitand si suma ilegal trecuta pe liste.Din 2004 si pana in prezent am achitat intretinerea in fiecare luna proband cu chitante ,dar ce pot sa fac in situatia actuala sa dau in judecata asociatia pentru a se intra in normalitate si stingerea datoriei.Legal datoria a fost prescrisa dupa perioada de 3 ani dupa spusele SC .Urban si Asociatii.Intrebare ce trebuie facut in aceasta situatie ?
Depinde de modul cum se opereaza in evidentele asociatiei sumele datorate si sumele achitate. De exemplu daca un proprietar plateste in 2011 o suma de 300 lei, noi o scadem din sold, dar acest sold s-a constituit in ordine cronologica, asa ca dispar treptat datoriile cele mai vechi si raman cele mai noi. Si-asa procedam indiferent de ce vrea restantierul sa plateasca.
Asa ca, cel putin in asociatia noastra, nu poate avea cineva restante din anul 2010 si sa fie cu toate sumele aferente anului 2011 achitate.