avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu de maternitate si de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatia pentru CCC?

lucrez la o societate comerciala cu program de 2 ore pe zi si am ramas insarcinata. doresc sa aflu daca beneficiez de concediu de maternitate si de crestere a copilului. mentionez ca am mai mult de 12 luni de cand lucrez la aceasta societate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:47, 3 Ianuarie 2012
Da puteti beneficia, trebuie sa realizati venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii, nu este specificat ca trebuie sa lucrati norma intreaga.
1. Beneficiati de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dar daca salariul este mai mic veti avea si o indemnizatie mai mica.
2. Veti beneficia si de indemnizatie pentru CCC care nu poate fi mai mica de 600 lei pe luna la care se adauga 200 lei alocatia de stat pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? cezarina1 cezarina1 Buna ziua, Ma numesc Manole Cezarina, lucrez intr-o companie de produse cosmetologice pe post de operator call center. Am contractul individual de munca pe 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal mamici masterande eualexandra eualexandra Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - eleva laura 02 laura 02 pot beneficia de prenatal fiind eleva?multumesc (vezi toată discuția)