avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pierdere fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pierdere fiscala


Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei, PFA inregistrata la Administratia Financiara. In anul 2011 (primul an de activitate) am avut cheltuieli mai mari decat venituri. In declaratia privind venitul estimat am declarat o suma care reprezenta profit si pentru care am platit impozit. Voi recupera aceasta suma? Care este procedura?

multumesc.

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:56, 6 Ianuarie 2012
Da. Pana la 15 mai 2012 veti depune declaratia 200 in care veti trece rezultatele anului 2011 si acel impozit platit in plus. Veti primi apoi de la finante o decizie de impunere in care apare suma pe care trebuie s-o primiti inapoi.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Cu privire la declaratia 200, am o nelamurire: Am citit si art.52 din Ord. 1040/2004 de unde am inteles ca pentru calcularea venitului net sau pierderii fiscale.. din totalul sumelor incasate se scad cheltuielie deductibile.. si se aduna totalul cheltuielilor nedeductibile (in cazul meu, suma platita ca impozit pe venit pe anul 2011). Nu am inteles insa, unde anume in declaratia 200 voi trece aceasta suma.


multumesc.
Dupa toate calculele de la sfarsitul anului se determina venitul impozabil = venit net (incasari - plati din RJIP) - amortizari + imobilizari intrate + cheltuieli nedeductibile- venit neimpozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu activitate agricola Miky73 Miky73 veniturile primite de un PFA in domeniul agricol de la APIA si FONDURI NERAMBURSABIL sunt impozabile cu cota de 16% ?Cum se inregistreaza pe declaratia 200?:\"> (vezi toată discuția)
Nelamurire amortizare pfa Inter2001 Inter2001 Va rog sa-mi spuneti daca, atunci cand se impune amortizarea in cadrul achizitionarii unui PC pentru o PFA procedati astfel: - achizitionati PC-ul - il treceti ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cheltuielilor deductibile partial (pfa) si calculul venitului total Mickaela Mickaela Buna ziua, Ma poate informa cineva cum trebuie inregistrate in Registrul jurnal de incasari si plati ptr. PFA-uri cheltuielile deductibile partial (cum sunt ... (vezi toată discuția)