avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nelamurire amortizare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nelamurire amortizare PFA

Va rog sa-mi spuneti daca, atunci cand se impune amortizarea in cadrul achizitionarii unui PC pentru o PFA procedati astfel:
- achizitionati PC-ul
- il treceti in registrul inventar
- in RJIP treceti plata totala
- in fisa de operatiuni diverse pt cheltuieli nedeductibile treceti iar suma totala platita
- incepeti o noua fisa de opertaiuni diverse pentru amortizare (daca nu aveti deja una) unde inregistrati in fiecare luna amortizarea (cei 208.33)
- in RJIP nu se trece amortizarea
- la fel procedati pentru software daca este platit

Interbarea mea este, daca trec in RJIP nu inseamna ca suma va fi dedusa total in anul in curs sau in cazul amortizarii e alta regula.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 16:56, 13 Februarie 2014
Nu va fi dedusa total, regula de calcul este stipulata in art 52 din OMFP 1040. Citit cu atentie acest articol, veti determina venitul net in mod corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie mijloc . transport de la persoana fizica? expro expro buna ziua, un cabinet al unui medic de familie poate achizitiona un autoturism de la o pers. fizica? in ce baza? contract de vanzare cumparare? in registrul ... (vezi toată discuția)
Amortizare liniara mijloc fix facut in regie proprie pfa sorinnelupop sorinnelupop Buna, Am un magazin pe PFA si doresc sa construiesc un chiosc (valoare 10000ron) cum operez aceasta cheltuiala in registru jurnal? As fi vrut sa fac o ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)