Va rog mult de tot sa ma ajutati legat de aceasta problema, macar cu o idee buna ca sincer e o situatie de care nu vroiam sa aud in noul an.
In octombrie 2010 am cumparat o masina printr-un intermediar de la un dl. C.C. din Pascani, jud. Iasi. Eu locuiesc in Iasi.
Am fost la Pascani sa scot fisa fiscala unde mi se spune ca individul are 2000 ron amenzi dar nici una pentru trafic (nu are nici permis de conducere, toate sunt la ordinea publica).
Astfel fiind situatia, functionarii imi cer sa platesc eu sumele astea sau sa-l aduc sa le plateasca. Intre timp mi se confisca certificatul de inmatriculare, iar eu il iau inapoi printr-o procura notariala.
Din toata suma de 2000 de ron eu i-am dat lui special pt a-si plati prostiile 750 ron anul trecut, toti odata, cand am facut si procura pt certificat.
Recuperandu-mi certificatul am inceput celelalte proceduri pt inscriere (sunt acum la omologarea masinii in cartea de identitate sau ceva asemenea).
Totusi, astazi dimineata, ma suna fostul proprietar de pe alt numar sa-mi spuna sa fiu cu banii la el pana pe 15.. folosind expresii injurioase, ca nu-l intereseaza, nu vrea el sa ia amenzi si ca eu o am de 2 ani ( ?) . Cand i-am amintit ca am platit o data o buna parte din bani, a zis ca aia erau pentru acte.. (facand referire la procura... un fel de mita). Cel mai deranjant a fost ca tot repeta ca nu-l intereseaza ca are datorii si ca sa i le platesc.#-o
Cum as putea sa fac sa scot fisa aia fiscala chiar si asa cu datorii si sa o aduc la Iasi ? Nu prea am cu cine vorbi in materie de cetatean cu cei de la Pascani fiind extrem de nepoliticosi si categorici ...
Tipul e de etnie roma si orice dialog cu el e destul de dificil.
Contractul de vanzare - cumparare a expirat sau mai e valabil daca eu am inceput demersurile astea si cartea de identitate a masinii e in prezent la RAR ?
Va multumesc aniticipat pentru orice raspuns si va rog mai adresati-mi intrebari daca nu am fost suficient de clar.
Daca vanzatorul are datorii la fisc, contractul de vanzare-cumparare al masinii este nul.
dati-l in judecata sa va recuperati banii dati deja pe masina. Pastrati masina, pana va da inapoi banii. Eventual in cadrul procesului solicitati sechestru asigurator. Doar asa il veti obliga sa va faca un contract bun sau sa va restituie ce i-ati dat. Daca obtineti sentinta impotriva lui, cereti executarea silita a masinii... si o cumparati apoi tot dvs, dand ca si pret creanta fata de debitor. ;) Succes!
Ar trebui sa dau in judecata intermediarul, asa e ? Pentru ca lui am dat banii de pe masina.
Voi folosi metoda prezentata de dumneavoastra in eventualitatea in care lucrurile degenereaza ( ma gandesc ca poate veni sa ia masina sau.. mai stiu eu ce ii trece prin cap)
Subiectul as dori totusi sa ramana deschis. El (crede ca) ma ameninta spunand ca pleaca in strainatate si de ce nu l-am cautat imediat cum am cumparat masina. Ceea ce e o minciuna ! L-am cautat o data , de doua ori pe saptamana si rudele imi ziceau ca e in Germania, cand a revenit, am fost sa discutam si era beat desi anuntasem ca vin .
De-ar pleca odata si-odata in afara (are si masini de lux in curte tot ale lui, nu cred ca-i duce dorul amaratei mele).
Multumesc frumos si apreciez gestul de a raspunde primul.