avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Serie de vanzari auto nedeclarate la finante, ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Serie de vanzari auto nedeclarate la finante, inmatriculare masina

Este vorba despre un autoturism - la jumatate de pret, aprox.

Talonul e pe numele de PPIS. - cred ca a uitat sa puna in talon "instrainat catre..."
Este un certif de atestare fiscala pentru persoane fizice din 21.03.2014

Apare autoturismul din cauza cu datele de auto + "..., cota parte: 100%, data sistarii: 17.03.2014"

De aici se intelege ca doamna PPIS a scos de la taxe autoturismul sub numele ei la data de 17.03.2014. Ea e in regula nu mai are nimeni nici o treaba cu ea sa ceara acte despre auto pentru inmatriculare.

Din cite am inteles eu cu o procura -pe care nu vad- a fost vindut autoturismul pentru domnul: IL. - intermediar 1

Iar IL a vindut lui BV - intermediar 2

Domnul BV a vindut lui TGG - vinzator curent

Domnul TGG inceaca sa vinda mie. - posibil cumparator

Eu cer atestat fiscal de la TGG, dar el nu a declarat la finante, poate ca nu a putut pentru ca BV sau IL nu a facut-o.

Cum pot sa inmatriculez pe numele meu acest autoturizm daca cumpar?
Cine in ce ordine trebuie sa declare, cit sa plateasca?

Dat in judecata pe cine si de ce, fiindca daca am semnat actul de CVC inseamna ca am verificat situatia financiara, sint de acord cu conditiile ect.

Pina la urma, neplatind impozitul are sau nu are drept de proprietate? -aici nu vorbim de o intirziere de 30 zile dupa CVC.

Din 17.03.2014 cred ca nu e platit impozitul mai mult de 2 ani.
Neavind actele in regula foarte probabil nu au avut nici intentii sa repare masina, si nu e in stare perfecta.
Impozitul pe un an ar fi pe la 850 ron, poate as achita cele 2 sau chiar pe 3 ani(566 euro), dar acolo vin si penalitati.

Cum se poate readuce actele la zi?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:56, 11 Iunie 2016
Sfatul meu este sa cautati alta masina!

Nu o cumparati pe aceasta.

Teoretic ar trebui sa il chemati in instanta pe cel de la care cumparati; dar , avand in vedere ca vorbim de 2 intermediari, il chemati degeaba, deoarece el nefiind proprietar al masinii nu este obligat sa raspunda in fata instantei; in termeni juridici el va invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive.

Iar, ca sa chemati in instanta pe primul proprietar cu acte ( pe PPIS) , nu puteti deoarece contractul de vanzare-cumparare al masinii nu il incheiati cu acesta.

Concluzionand, cautati alta masina.
Decat sa o luati cu jumatate de pret si apoi sa aveti atatea belele, mai bine lipsa.
Diferenta de pret pe care o castigati, o dati apoi, inzecit, pe actiuni in instanta:taxe de timbru, avocati, etc.
Certificatul de atestare fiscal trebuie cerut proprietarului pe numele caruia este inca masina inregistrata la fisc, doar el poate scoate un certificat fiscal.
Celorlati intermediari care nu au inregistrat masina la tx si impozite ce sa le cereti?
Proprietatea nu poate fi transferata decat in baza certificatului fiscal, contractul de v/c nu are nicio valoare fara CF, doar sentimentala.
Sunt de acord cu @Car3men, cautati o masina cu actele in regula.
Bani putini, belele multe, cheltuieli mai mari decat pretul obtinut.
Am inteles sfatul sa nu cumpar.

Tot nu am gasit instructiuniile ce trebuie urmate sa fie aceasta masina inmatriculata, cu actle la zi si inscrisa pe numele meu.

Va rog: ce trebuie facut in cazul in care nu am fost atent si am cumparato?
Trebuie sa dati in judecata pe cel de la care ati cumparat sau sa luati legatura cu proprietarul din acte dar daca acesta a inmanat certificat fiscal celui caruia i-a vandut masina nu mai are cum sa va ajute chiar daca ar vrea, nu are ce certificat sa mai scoata de la fiscul lui.
Alta varianta ar fi sa ii solicitati vanzatorului restituirea banilor si sa ii dati masina inapoi dar m-as mira sa fie de acord. Puteti sa il amenintati putin cu instanta pentru inselatorie dar nu stiu daca va tine, in orice caz il puteti da in judecata pentru "obligatia de a face", adica sa va dea un certificat fiscal valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In acest caz primesc amenda? poplau20 poplau20 Am cumparat o masina, are nr.de inmatriculare BV, iar eu am luat-o din judetul Mures, iar eu as vrea sa folosesc masina in judetul Sibiu. Insa momentan nu pot ... (vezi toată discuția)
Problema transcriere autoturism oovvii oovvii Buna seara! Vreau sa va cer ajutorul intr-o situatie putin mai complicata in care se afla un bun amic de-al meu pe care mi-as dori foarte mult sa il pot ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare auto/intermediari Alex4u Alex4u Incep prin a va saluta. ma confrunt cu o problema foarte grava de vreo 2 ani de cand am cumparat o masina... o sa incerc sa explic cat mai pe scurt si precis ... (vezi toată discuția)